Situație halucinantă la secția ATI de la Spitalul Județean Sibiu. Mai mulți pacienți cu COVID sunt legați de paturi, cu răni la mâini, pentru a nu se mai agita.

Conform TurnulSfatului.ro, un angajat al secției de ATI acuză mai mulți medici că ar fi legat pacienți cu COVID de paturi, cu răni la mâini datorită feșelor. Ei ar fi sedați cu anestezice și sedative puternice pentru a nu se mai agita pe patul de spital.

Cadrul medical ce nu a vrut să-și divulge identitatea a specificat pentru Turnul Sfatului că sedarea unui pacient cu insuficiență respiratorie duce la deces.

”Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…)

Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, povestește sub anonimat cadrul medical, informează Turnul Sfatului.

Situație critică în secția de ATI din Sibiu

Cadrul medical a precizat că unii pacienți ar fi putut trăi, dacă medicii ar fi luptat pentru viața lor.

”Nu vreau să crezi că vreau să salvez lumea. Nu vreau, pentru că nu pot. Dar am nevoie de ajutor, pentru că am fost acolo, am văzut și mă doare. Nu-mi poate spune nimeni că nu e așa și vor mai fi și alții care vor intra și nu vor mai ieși în viață. Acești oameni trebuie răzbunați.

Aceste decese trebuie răzbunate prin aflarea adevărului. Măcar alții și alții să nu pățească la fel. De undeva trebuie să se înceapă”, a mai precizat cadrul medical.

Persoana care a divulgat atrocitățile ce au loc la ATI sub anonimat deoarece îi este frică de repercursiuni. Lipsa profesionalismului și empatiei caracterizează cel mai bine cadrele medicale de la Spitalul Județean Sibiu.

Totodată, susține că va lua legătura cu procurorii pentru a se declanșa o anchetă și a scoate la lumină exact ce se întâmplă la spital.

Intubarea, cea mai gravă problemă

Conform medicului, procedura de intubare este cea mai gravă problemă din spital. Potrivit acestuia, medicii recurg la intubare pentru ca și pacienții să nu mai facă gălăgie.

Turnul Sfatului a mai precizat că mortalitatea la secția ATI din Sibiu este de 71,51% de la începutul pandemiei.

SURSA FOTO- TurnulSfatului.ro.