Polițiștii din Alba au efectuat miercuri dimineața, 17 februarie, mai multe percheziții la persoane suspectate de furtul unui bolid de lux în valoare de 20.000 de euro.

Anul trecut, în august, mai multe persoane ar fi sustras un autoturism în valoare de 20.000 de euro. Conform comunicatului IPJ Alba, trei persoane vor fi conduse la audieri. Polițiștii au desfășurat șase percheziții, toate în județul Sibiu.

Pe 17 februarie, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 6 percheziții în județul Sibiu. Perchezițiile au fost coordonate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Autoturism sustras dintr-o parcare

Din primele cercetări, cele trei persoane suspecte, ar fi sustras automobilul în valoare de 20.000 de euro dintr-o parcare a unui bloc cu locuințe din municipiul Alba Iulia. Persoanele vor fi duse în fața Inspectoratului de Poliție Județean Alba pentru audieri.

La parcheziții au participat  polițiștii de la investigații criminale și polițiștii de investigare a criminalității economice. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Peste 1700 de mașini au dispărut în 2019

În primele șapte luni ale anului 2019 s-au înregistrat 1721 de furturi de automobile. Potrivit Poliției Române, o mașină din 1200 a fost furată anul trecut.

În prima parte a anului 2020 au fost recuperate peste 700 de autoturisme de către poliție. În anul 2011 s-au înregistrat aproape 24.000 de furturi din autovehicule, cu 5,2 % mai puține față de anul precedent.

Conform datelor de la Poliția Română, aproape una din trei mașini furate este un automobil Dacia, iar una din zece este un BMW sau un Volkswagen. În prima partea a nului 2020 au disparut peste 600 de autoturisme marca Dacia, 170 de BMW și 150 de Volkswagen. Majoritatea ultimelor două mărci erau second-hand.

Pe 17 februarie, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat 6 percheziții în județul Sibiu.