În cadrul Primăriei Mediaș vor fi desființate peste 200 de posturi. Decizia finală va fi luată vineri, după ședința Consiliului Local Mediaș aferentă lunii ianuarie.

Aleșii locali vor dezbate reorganizarea aparatului de specialitate al Primăriei Municipiului Mediaș. De asemenea, se va discuta despre reorganizarea instituțiilor publice de interes local prin fuziune de către Municipiul Mediaș.

Primăria Mediaș va desființa 206 posturi, 175 dintre ele fiind vacante în acest moment, iar 31 sunt ocupate. Decizia desfințării posturilor a rezultat dintr-un audit care a fost efectuat în ultimele luni în cadrul Primăriei Mediaș.

Acesta a fost realizat pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie. Auditul a urmărit evaluarea adecvării structurilor organizatorice și a personalului din cadrul primăriei.

,,Există colegi ce nu au înțeles care sunt prioritățile medieșenilor”

“În ceea ce mă privește, pot să vă spun că, din păcate, există colegi care încă nu au înțeles că în Mediaș se lucrează la proiecte extrem de importante pe fonduri europene și guvernamentale, sunt colegi în administrația locală care nu au înțeles care sunt prioritățile medieșenilor și sigur, în astfel de condiții suntem obligați să venim și cu astfel de măsuri. Auditul extern ne va spune acest lucru. Dacă va rezulta că trebuie să luăm astfel de măsuri, le vom lua”,  a spus primarul Mediașului, Gheorghe Roman, în luna noiembrie a anului trecut.

Vineri se alege și viceprimarul

Tot vineri, în cadrul ședinței ordinare a lunii ianuarie, primul punct pe ordinea de zi a ședinței se referă la alegerea viceprimarului muncipiului.

Propunerea pentru postul de viceprimar este Dan Sima. El a fost ales consilier local la alegerile locale din luna septembrie pe listele Partidului Național Liberal Mediaș.

Datorită majorității absolute în legislativul medieșean, Dan Sima va fi ales în funcția de viceprimar.

Dan Sima are 50 de ani și este de 24 de ani, profesor de discipline socio-umane la Colegiul Tehnic „Mediensis” din Mediaș. Din anul 2009, este doctor în filosofie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.