Sibiu. Campania ,, Vaccinare și testare pentru învățare” este organizată de Ministerul Educației, la care participă reprezentanți ai unităților și instituțiilor de învățământ. La conferințe se pot prezenta persoane atât în format fizic, cât și prin participare de acasă, online.

Joi, 8 aprilie, în Aula Magna Magna a Facultății de Medicină „Victor Papilian” Sibiu au participat peste 300 de persoane la conferința tematică. Subiectul de discuție esențial a fost prezentarea și informarea elevilor, cadrelor didactice și părinților că vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor va redeschide școlile în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, în cadrul conferinței s-a discutat și despre modul în care se vor desfășura activitățile în sistemul de învățământ și cum se vor susține examenele naționale din vară. Totodată, cei prezenți la conferință au avut pe ordinea de zi discutarea despre recuperarea orelor pierdute, generate de predarea online și plata burselor către elevi.

 Discuții despre revenirea la normalitate în sistemul de învățământ

Sorin Ion, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, a explicat participanților la conferință modul în care se vor face planurile-cadru pentru liceu și despre formarea continuă a cadrelor didactice.

Digitalizarea educației și dezvoltarea competențelor digitale reprezintă una dintre prioritățile Ministerului Educației în următoarea perioadă.

De asemenea, în cadrul conferinței ,, Vaccinare și testare pentru învățare” s-a luat în considerare extinderea perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Sibiu. Câte cadre medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19?

Referitor la cât personal din cadrul unităților de învățământ s-a vaccinat, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean vine cu precizări. Până în acest moment, aproape 50 % din cadrele didactice s-au vaccinat cu prima doză.Din personalul auxiliar- 52 %, iar personalul nedidactic existent în școli- 41 %, informează Turnul Sfatului.ro.

„Aceste cifre atestă interesul oamenilor din sistemul de educație preuniversitar sibian pentru siguranța elevilor și dorința ca ei să se întoarcă pe deplin în sălile de clasă”, transmit cei de la IȘJ.