Pentru organizarea evenimentelor culturale și pentru dezvoltarea comunității din Sibiu au fost depuse un număr de 109 proiecte. Dintre acestea fost declarate eligibile 102. Proiectele au fost evaluate în urma distribuirii acestora pe 2 categorii: Categoria A1 și A2 (public și privat), pentru proiectele culturale și Categoria B1 și B2 (public și privat), pentru proiectele destinate dezvoltării comunității, trasmite CJ Sibiu.
În ceea ce privește sportul din Sibiu, au fost propuse 54 de proiecte și au fost declarate eligibile 47 de proiecte.
Sibiu. Toate proiectele pentru tineret au fost selectate
Oficialii județului au transmis că toate proiectele pe segmentul tineret au fost selectate.
Pentru finanțare nerambursabilă prin Programul Agenda Tineret au fost depuse un număr de 14 proiecte. Toate proiectele au fost declarate eligibile. Rezultatele obținute pot fi consultate, accesând link-ul: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/05/Rezultate-evaluare-proiecte-TINERET-si-punctaje-ob%C8%9Binute-2021.pdf
Educația în prim plan
Pentru prima dată, CJ Sibiu a implementat Programul Agenda pentru Educație. Pentru finanțare au fost depuse de către unitățile de învățământ din județul Sibiu, 5 proiecte care au fost declarate eligibile. Rezultatele obținute pot fi consultate, accesând link-ul:https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/05/Tabel-proiecte-selectate-de-Comisie-si-punctaje-Agenda-Educationala-2021.pdf
Principalele teme ale proiectelor vizează fluidizarea traficului, amenajarea spațiilor verzi, modernizarea școlilor, promovarea sporturilor individuale și de echipă.
Pentru finanțarea proiectelor, Consiliul Județean Sibiu a alocat din bugetul local județului următoarele sume: 1.300.000 lei – Agenda Culturală și pt. Dezvoltarea Comunității, 875.000 lei – Agenda Sportivă, din care 725.000 lei pentru proiectele propuse de structurile de drept privat, și 150.000 lei proiectele structurilor de drept public), 150.000 – Agenda Educațională, 250.000 – Agenda de și pentru Tineret.
Cum vor fi decontate sumele
Reprezentanții CJ Sibiu spun că sumele care depășesc 150.000 de lei vor fi decontate în una, două sau trei tranșe, iar proiectele care primesc sub 150.000 de lei vor primi banii o singură dată. Finanțarea nerambursabilă intră în utilizarea fondurilor publice. Astfel, orice acțiune financiară, contabilă se supun normelor în vigoare. Programul este diferit de bugetarea participativă prin care cetățenii depun unele proiecte, iar statul le finanțează parțial sau total.