Autoritățile sibiene vor colabora cu omologii din Franța, iar primele discuții pentru programul din vară au avut loc virtual.

Îi mulțumesc pentru deschidere domnului Jean-Luc Chenut, precum și tuturor celor alături de care am colaborat.

Îi asigur că vor găsi în noi ca și până acum un partener de încredere, dornic să implementeze și să dezvolte proiecte sustenabile.

În 2021 și 2022, Sibiu va fi gazda celui mai mare eveniment de drumeție montană din Europa, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu ”.

Sibiu- Cea mai mare drumeție montană din Europa

Traseul pe care îl pregătesc autoritățile Sibiu ar putea relansa turismul românesc post pandemie.

Va fi pusă în valoare ruta Sibiu- Bâlea Lac, timp în care tot peisajul montan va fi valorificat.

De regulă, Sibiul devine fascinant pentru turiștii străini. Spre exemplu, sunt uimiți când ajung pe vârful Negoiu, deoarece se vede și Dunărea.

Traseul are ca punct de plecare localitatea Sebeșu de Sus, iar curajoșii pot merge aproximativ 4 kilometri până ajung la Negoiu.

În această zonă, mai pot fi admirate cascadele de pe Valea Moașei, monumentul cunoscutului salvamontist Robert Baltreș.

Oficialii Sibiu vor ca drumeția să dureze opt ore. Având în vedere că pandemia nu se va încheia curând, potrivit ultimelor estimări, va fi adaptată: mască de protecție, distanțare socială, pașaport Covid.

Sibiu. Cât a scăzut turismul în anul 2020

Pandemia de coronavirus a afectat toate sectoarele de activitate, iar turismul este cap de listă.

O primă statistică realizată de INS arată că anul trecut numărul turiștilor străini care intrau în Sibiu a scăzut dramatic.

În 2020, au vizitat acest județ doar 10 338 de persoane străine, iar în anul 2019, Sibiul era tranzitat de peste 50 000 de turiști.

Organizarea drumeției montane de Consiliul Județean Sibiu va include transport, ghid turistic, evenimente culturale adapatate pandemiei.

Francezii se vor alătura drumeției, iar programul final va fi comunicat în curând.