Este o investiție care depășeste 11 milioane de lei, fonduri nerambursabile și va fi folosită pentru amenajarea unui corp nou, dotarea unui laborator de chimie și de fizică cu tot ce este necesar pentru studiul practic al elevilor. În cadrul unității de învățământ va funcționa și un Centru de Documentare și Informare cu sală de lectură, a menționat Astrid Fodor, primarul orașului Sibiu.

Autoritățile încep să conștientizeze beneficiile producerii de energie electrică și termică, astfel că în proiectele pentru reabilitarea unităților de învățământ au prevăzut amplasarea de panouri solare care să asigure aproape 70% din necesarul de energie termică.

Proiectele Primăriei Sibiu pentru educație în pandemie

Chiar dacă a fost un an atipic, în care elevii și profesorii s-au văzut de acasă prin intermediul internetului, Astrid Fodor a anunțat că proiectele pentru reabilitarea altor unități de învățământ nu s-au sistat, ci sunt în curs de desfășurare.

Astfel, se lucrează la școala I.L. Caragiale, la extinderea Colegiului Economic, a Liceului Ghibu și a Colegiului Goga.  Pentru acestea, sunt folosite atât fonduri europene, cât și bani de la bugetul public local, a explicat Astrid Fodor.

Când ar putea reveni elevii la școală

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat recent că elevii și profesorii ar putea relua cursurile fizic, din 8 februarie ac.

Totul depinde de situația epidemiologică care se schimbă de la an la an. Unele localități au ieșit din carantină și speră ca rata de infectare să scadă simțitor, după primele etape de vaccinare anti-Covid.

Prioritate vor avea elevii care susțin examene naționale și cei din mediul rural, care nu au conexiune la internet.

Cei mai mulți dintre părinți și profesori s-au plâns pe toată perioada desfășurării cursurilor on-line, fie din cauza lipsei de dispozitive, fie din cauza faptului că nu sunt pregătiți pentru transmiterea informației de la distanță.

A fost primul an în care învățământul preuniversitar din România s-a ținut on-line, după declanșarea stării de urgență din cauza pandemiei de Covid-19.