Mai exact, deputatul de Sibiu, spune despre cele două că s-au afișat fără masca de protecție și au continuat să meargă la serviciu, chiar dacă au fost contactul direct al unui bolnav de Covid.

” Ministrul liberal Raluca Turcan, împreună cu preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, în plină pandemie de COVID-19, fără măşti de protecţie şi fără respectarea distanţării fizice. Au petrecut câteva ore cu oameni confirmaţi ulterior bolnavi de COVID-19. Unul dintre aceştia este Adrian Bibu, administratorul judeţului. A fost internat în spital la trei zile de la mult-mediatizata acţiune a ‘vârfurilor liberale’ din judeţ. (…) Deşi au fost contacţi direcţi ai pacientului Adrian Bibu, bolnav de COVID-19, doamnele Cîmpean şi Turcan s-au prezentat, fără nicio problemă, la serviciu, încălcând legea în vigoare. Vom cere explicaţii conducerii DSP Sibiu în acest sens deoarece legea obligă contacţii direcţi să stea în izolare 14 zile. Acest aspect îmbracă o haină penală”, a transmis Bogdan Trif, într-un comunicat remis Agerpres.

Sibiu. Raluca Turcan cere să fie amendată

La scurt timp după lansarea acuzațiilor de către deputatul PSD Bogdan Trif, Raluca Turcan a reacționat pe contul de Facebook.

Postarea este, într-o oarecare măsură, contradictorie. Spune că este manipulare din partea opoziției, însă, cere să fie sancționată.

Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare. Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul on-line: într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, a scris Raluca Turcan.

Zădărnicirea bolilor înseamnă nerespectarea măsurilor pentru evitarea bolilor contagioase. Se pedepsește cu închisoare între 6 luni și doi ani sau cu amendă.