Inspectoratul General al Poliției Române informează că luni, 22 februarie, circulația va fi restricționate pe autostrada A1 Sibiu- Deva. Restricțiile vin în contextul în care se vor face reparații la partea carosabilă.

Altfel spus, reparațiile vor avea loc pe km 286-285, sensul Deva către Sibiu, mai exact în zona localității Miercurea Sibiului. Traficul va fi oprit pe prima bandă și pe cea de urgență  între orele 9 dimineața până la ora 12:00.

Pe km 282-281, ser vor face reparații pe sensul Deva către Sibiu în zona localității Apoldu de Jos, Sibiu. Traficul o să fie blocat, la fel, pe prima bandă și pe cea de urgență între orele 12,00- 15,00.

Poliția Română recomandă șoferilor să respecte semnalizările instituite temporar. Totodată, ei sunt rugați să circule cu viteză redusă și să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație.

Autostrada A1

Autostrada urmează să lege Bucureștiul de Pitești, Sibiu, Sebeș, Deva, Lugoj, Timișoara, Arad și Nădlac. Autostrada  face legătura cu M43 din Ungaria, spre Seghedin. În prezent au loc lucrări pe segmentul Sibiu-Boița.

Autostrada A1 înconjoară pe 17,5 km Sibiul pe la nord și est, între Șelimbăr și Șura Mică. Autostrada a fost inaugurată pe 1 decembrie 2010.

Autostrada a fost inaugurată în octombrie 2000. În 1997 consorțiul italian Federici Astaldi Todini Italia (FAT) a câștigat licitația pentru reabilitatea integrală a autostrăzii, angajându-se să termine lucrarea în 22 de luni, pentru aproximativ 27 de milioane de euro. După inaugurarea autostrăzii, au apărut numeroase defecțiuni la nivelul stratului de rulare.

Reparații peste reparații

Pentru a face reparațiile necesare, Ministerul Transporturilor a cheltuit încă nouă milioane de euro.

În 2006 a avut loc o nouă reparație când licitația a fost câștigată de grupul de firme Euroconstruct Trading 98 – PA & CO International – Search Corporation, la un preț de 30 milioane euro. Imediat după reparație, o bună parte din porțiune a fost pusă sub îndoială.

Inspectoratul General al Poliției Române informează că luni, 22 februarie, circulația va fi restricționate pe autostrada A1 Sibiu- Deva. Restricțiile vin în contextul în care se vor face reparații la partea carosabilă.