Tribunalul Sibiu a înregistrat procesul pe 22 noiembrie 2020, iar decizia finală a fost pronunțată săptămâna aceasta, relatează TurnulSfatului.ro.

Judecătorul care s-a ocupat de procesul intentat de Aeroportul Internațional Sibiu companiei Wizz Air a respins cererea, întrucât ea a rămas fără obiect.

”Respinge ca rămasă fără obiect cererea formulată de reclamanta AEROPORTUL INTERNAȚIONAL SIBIU R.A. cu sediul procesual ales în Sibiu, Șoseaua Alba Iulia nr 73, jud Sibiu în contradictoriu cu pârâta WIZZ AIR HUNGARY ZRT, cu sediul în Budapesta, Koer utca 2-A, Building B, și sediu procesual ales la Cabinet avocat Petru Buzescu, în București, str Emanoil Porumbaru nr 17, et 1, ap. 4, sector 1. Obligă pârâta la plata sumei de 3170,41 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (taxa de timbru).

Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Sibiu. Pronunţată azi 12.04.2021 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, se arată în decizia Tribunalului.

Sibiu. Compania Wizz Air a fost dată în judecată

Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu au declarat că nu pot face publice clauzele contractuale deoarece sunt confidențiale. De altfel, după demararea acțiunii în instanță, compania aeriană a onorat clauzele respective.

”Așa cum se menționează și în cadrul portalului, speța în cauză a avut ca obiect o obligație contractuală a companiei care a fost onorată ulterior promovării acțiunii în instanță, fapt pentru care aceasta a rămas fără obiect.

Relația contractuală cu compania aeriană se desfășoară în parametrii normali stabiliți conform contractului existent”, au declarat reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu, conform sursei citate.

Datorită pandemiei de COVID-19, în 2020, AIS a înregistrat doar 227.000 de pasageri. Totodată, numărul aeronavelor care au aterizat și decolat a scăzut cu 75 % față de anul  2019.

Reamintim că procesul a fost înregistrat de către Tribunalul Sibiu anul trecut pe 22 noiembrie. Judecătorul care s-a ocupat de procesul intentat de Aeroportul Internațional Sibiu companiei Wizz Air a respins cererea, întrucât ea a rămas fără obiect.