Un nevăzător care a vrut să urce împreună cu câinele-ghid într-un autobuz ce avea ruta Târgu Frumos-Sibiu, a fost refuzat de către șofer. Cazul revoltător a avut loc în aprilie 2017 și a ajuns pe masa celor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Petre Iordache a luat legătura cu firma Trans Polosam pentru a face rezervare a două locuri pe ruta Târgu Frumos-Sibiu. Bărbatul nu a specificat pentru cine e al doilea loc. El a menționat că este nevăzător. La momentul în care bărbatul a încercat să urce în autobuz, șoferul nu a acceptat, sub nicio formă, ca și animalul să intre în autocar.El a precizat că locul animalului este în cala de bagaje.

Pușcăneanul a precizat că șoferul a devenit violent și a început să strige și să lovească animalul.

„A început să urle, să facă scandal. Că el nu mă ia cu câinele, că la el în mașină nu urcă câini. Mi-a zis să mă dau jos din mașină că altfel mă ia la bataie.

În momentul ăla a lovit câinele cu piciorul, Maia a sărit jos de pe scările mașinii, am apelat la 112, el m-a împins din mașină și m-a îmbrâncit”, povestea Petre Iordache la vremea respectivă, informează Turnul Sfatului.

Sibiu. Cazul nevăzătorului a ajuns la Înalta Curte

În momentul în care șoferul a devenit agresiv, bărbatul nevăzător a încercat să-i arate documentele prin care, conform legii, are dreptul să ia câinele în orice mijloc de transport în comun. Șoferul nu l-a ascultat și a refuzat să-l ia în autocar. Firma de autocar s-a ales doar cu un avertistment pentru discriminare.

Bărbatul a decis să-și caute dreptatea, ia cazul lui a fost preluat de Înalta Curte. Firma de transport a precizat că nu s-au prezentat actele doveditoare prin care câinele ar fi fost îndreptățit să ocupe un loc în autobuz.

Totodată, reprezentanții firmei au mai susținut că erau 17 pasageri în autobuz. De asemenea, comportamentul câinelui ar fi fost greu de anticipat, mai ales în condiţiile unui drum de peste 9 ore.

Judecătorii au respins argumentele firmei Trans Polosam și se face, astfel, vinovată pentru discriminare.