ACTUALIZARE. Locurile disponibile pentru vaccin s-au epuizat la Sibiu și la Mediaș.  Mai sunt câteva sute de locuri la Avrig și la Agnita

În municipiul Sibiu  toate cele 1598 de locuri pentru vaccinare au fost epuizate în doar câteva ore. Singurul centru deschis în municipiul Sibiu este cel de la Redal Expo.

Programarile au fost blocate până la distribuirea unei noi tranșe de vaccinuri de la compania Pfizer BioNTech. Toate locurile disponibile pentru vaccin au fost ocupate în câteva zile, de la începutul campaniei.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Rovaccinare, în acest moment mai sunt 860 de locuri la Agnita și 542 la Avrig.

Ministrul Sănătății vine cu explicații

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a venit cu o serie de explicații legate de procesul de vaccinare. Acesta a spus că persoanele care doresc să se programare pentru vaccinare o vor putea face în funcție tranșele de vaccin.

„Programarea s-a deschis pentru primele 20 de zile. Lucrul acesta va fi când vom avea o nouă tranșă, o nouă deschidere în platformă, pentru următoarele zile. Evaluăm acum posibilitatea de a deschide un plafon cu același număr de zile sau de a introduce o listă de așteptare. Cel mai probabil vom avea o listă de așteptare așa încât toată lumea care vrea să se înscrie să o poată face și apoi să fie contactat pentru a-și stabili ziua și data exactă și locul în care va fi vaccinat.

[…] Tranșe sosesc în fiecare săptămână și există stocuri în acest moment atât pentru rapel, adică pentru cei care s-au vaccinat cu prima doză să poată fi vaccinați și cu a doua doză. Aproape în fiecare zi vedem câte o modificare a planului pentru săptămânile următoare. Suntem optimiști că în perioada următoare o să avem mai mult vaccin”, a declarat Vlad Voiculescu.

În cea de-a doua fază de vaccinare  persoanele  cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate. De asemenea, în cea de-a doua etapă de vaccinare intră și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie.