A încercat să-și omoare copilul și concubina prin incendiere, iar acum femeia trăiește o  permanentă teroare.

A distrus locuința în care locuiau, după ce a dat foc lucrurilor din casă.

A fost nevoia de intervenția pompierilor din Sibiu,  însă, reparațiile la casă le-a suportat femeia, ajutată de sora ei.

Sibiu. Scene de coșmar pentru o femeie. Poliția nu a luat măsuri

Cea care a alertat Poliția a fost chiar persoana vătămată. Potrivit acesteia, bărbatul gelos și violent nu a primit nicio sancțiune de la polițiști.

Ba mai mult, sora ei mărturisește că încă este sunată și amenințată telefonic.

Nu a cedat la gândul de a-i curma viața. Femeile sustin că sunt îngrijorate, mai ales că au un copil de nici doi ani.

Nu a fost emis ordin de protecție provizioriu, dar oamenii legii susțin că se fac cercetări.

Sibiu. Cazurile de violență domestică, în creștere

Oficial, Poliția recunoaște că au crescut numărul cazurilor de violență domestică. Începând din 2020, polițiștii pot emite ordin de protecție provizoriu, pentru a evita violența casnică.

Sunt cazuri , totuși, în care părțile vătamate se tem să reclame cazurile de abuz și se ajunge la tragedii de proporții.

Un astfel de caz s-a înregistrat la Oradea. Tot din gelozie, fostul șef al Poliției Locale Oradea a vrut să-și omoare fosta soție în plină stradă.

A reușit doar să o înjunghie, lucru care o va ține în spital cel puțin 60 de zile. În prezent, agresorul se află în arest preventiv, pentru tentativă de omor.

În acest caz, au fost solicitate ordine de protecție, dar magistrații le-au respins.

Totodată, atitudinea organelor de anchetă în astfel de cazuri le descurajează. După ani buni, în care polițiștii erau sceptici cu privire la faptul că într-o familie va exista un proces penal, a intervenit o noutate legislativă.

Din toamna anului trecut, împăcarea părților în cazul unor violențe domestice, nu îi scapă pe agresori de răspundere penală.