Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul pentru asistență tehnică și verificare a documentațiilor tehnice aferente construirii noului  spital județean. Un câștig pentru sibieni, pe lângă construirea unui spital nou de care este o nevoie stringentă, este și valoarea contractului, cu aproximativ 35% mai puțin față de valoarea estimată.

Consiliul a transmis următorul comunicat:

 „Consiliul Județean Sibiu a semnat luni, 21 decembrie 2020, contractul privind Servicii de verificare tehnică de calitate a proiectului de autorizarea a construcției (PAC),  a proiectului tehnic (PT) și al detaliilor de execuție pentru obiectivul de investiții Construire Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Valoarea contractului este de 445.000 lei fără TVA, cu aproximativ 35% mai puțin față de valoarea estimată  – 678.090 fără TVA.

La licitație au participat 3 operatori economici, iar în urma finalizării evaluării ofertelor a fost desemnată câștigătoare Asocierea MRD Instal (leader de asociere), Medinstal Proiectare Instalații Protecția Mediului SRL din Cluj.

Contractul se va derula până la finalizarea lucrărilor de execuție la obiectivul de investiții amintit.

Echipa de specialiști cuprinde verificatori legal atestați cu activitate în construcții, pe domenii/subdomenii de construcții și specialități pentru instalațiile aferente construcțiilor. Aceștia vor realiza verificări la toate documentațiile emise în vederea construirii noului spital județean.

Totodată, luni, 21 decembrie 2020, echipa de proiectanți din cadrul asocierii de firme compusă din Popaescu &co SRL– Egis România SA– Geo Arc SRL – Studio Sqm SRL– Api Arhitekti d.o. a transmis Consiliului Județean Sibiu proiectul de autorizare a construcțiilor pentru construirea noului spital județean, documentație care va fi  înaintată spre verificare specialiștilor tocmai contractați de CJ Sibiu.

La finalizarea verificărilor, documentația, împreună cu toate avizele solicitate conform certificatului de urbanism, vor fi transmise către Primăriei Municipiului Sibiu în vederea emiterii autorizației de construire.”

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este organizat în sistem multipavilionar, format din 20 de pavilioane dispersate în trei locaţii diferite, având suprafaţa incintei de aprox. 58.000 mp.

În cadrul celei mai mari unităţi spitaliceşti a judeţului funcţionează secţii acoperind întreaga gamă de specialităţi medicale, un Ambulatoriu de Specialitate integrat, recent modernizat şi utilat, Unitatea de Primiri Urgenţe, mai multe laboratoare şi două farmacii cu circuit închis. Unitatea de Primiri Urgenţe Sibiu este singura unitate de profil din judeţ care poate acoperi întreaga listă de afecţiuni şi le poate trata cu maximă eficacitate.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este totodată bază de învăţământ pentru Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu şi numeroşi absolvenţi ai acesteia au avut oportunitatea de a-şi începe cariera în cadrul instituţiei noastre, de aici pornind practic viitorul medicinii sibiene.

Dar acest spital nu poate obține autorizație ISU pentru pavilionul chirurgical, unde se găsește secția ATI din  deoarece clădirea este veche. Blocul unde sunt secțiile Chirurgie 1 și 2, Ortopedie-Traumatologie și Urologie este construit în anii 70.