Proiectul privind dotarea ambulatorului cu aparatură performantă a fost posibil prin atragerea de fonduri europene. Investiția a fost de peste 4 milioane de lei și a cuprins inclusiv modernizarea sălilor de așteptare pentru pacienți.

În ceea ce privește echipamentele medicale, acestea vor veni în sprijinul pacienților la următoarele specialități: Ortopedie- echipament de radiografie standard cu detector digital, radiologie- ecograf cu elastograf, Cardiologie- ecograf mobil doppler color; defibrilator; aparat EKG; holter ECG cu 12 derivații, ORL- endoscop; endoscop flexibil, ORL-autokeratorefactometru, Dermatologie- dermatoscop, Endocrinologie- ecograf doppler color, Gastroenterologie- ecograf multidisciplinar, Urologie- ecograf, Reabilitare medicală: ecograf dedicat examinărilor musculoscheletale, Ginecologie- colposcop, Chirurgie generală- masă chirurgicală multifuncțională, lampă scialitică, Medicina muncii: optotip LCD.

Totodată, a fost achiziționat și un ostodensiometru DXA, iar persoanele interesate să afle densitatea oaselor pot face programare, analiza fiind gratuită.

Marele test al medicilor: rezistența la virusul Covid-19

Pandemia de coronavirus a lovit din plin, fără milă sau criterii de vârstă. Medicii sibieni nu au fost ocoliți. Sute de cadre medicale au fost infectate cu virusul Covid-19, unele au reușit să-i facă față, altele au decedat.

Impresionați de starea sistemului medical românesc în contextul pandemiei, reprezentanții unor companii au început să facă donații spitalelor.

Multe dintre unitățile medicale au primit de la donatori ceea ce, în mod normal, statul ar fi trebuit să le asigure.

Romgaz a făcut o donație importantă Spitalului de Urgență Sibiu, în valoare de 800 000 de euro, pentru dotarea secțiilor ATI.

Aceeași companie a sprijinit Crucea Roșie să cumpere peste un milion de măști de protecție pentru a le distribui spitalelor, persoanelor aflate în dificultate.

La Sibiu, oficialii județului susțin că nu sunt în impas financiar pentru tratarea pacienților, însă, cea mai mare provocare o reprezintă respectarea restricțiilor de către toți locuitorii.

Cadrele medicale sibiene s-au implicat în campania de informare privind pandemia de coronavirus și au transmis un mesaj pe rețețele de socializare: „Stai acasă! Te protejezi pe tine, ne protejezi pe noi! ”