Sibiu. Florin Neag rămâne pe postul de manager interimar după ce niciuna dintre candidatele care au depus contestații nu au reușit să obțină minim șapte la concurs.

Conform informațiilor publicate pe site-ul Spitalului Județean Sibiu, atât medicul Liliana Coldea și Cristina Neagu nu au obținut cel puțin nota 7 pentru a putea ocupa această funcție.

Ele au depus contestații, iar până la noi decizii, Florin Neag va continua să fie manager interimar.

Spitalul Județean din Sibiu rămâne fără ,,șef”

La concursul organizat pentru obținerea funcției de manager al Spitalului Județean au fost trei candidate: medicul Liliana Coldea, omul de afaceri Cristina Floricica Neagu și expertului contabil Daniela Bozga. În urma examenului, niciunul dintre candidați nu a reușit să obțină nota minimă de șapte.

După publicarea primelor rezultate, reprezentanții Consiliului Județean au declarat că juristul Florin Neag va rămâne manager interimar și se va relua procedura de concurs.

„După finalizarea concursului, în cazul în care niciun concurent nu va fi admis, conducerea interimară a Spitalului Județean Sibiu va fi asigurată în continuare de către domnul jur.

Florin Neag, urmând a se relua procedura de concurs de către consiliul de administrație al Spitalului Județean”, a precizat Ioana Căpățînă, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Sibiu.

Mandatul de manager interimar al juristului Florin Neag va expira pe data de 11 iulie 2021, iar postul va deveni vacant dacă nu se reia concursul.

Pe data de 2 iunie, cele trei candidate și-au prezentat proiectele de management comisiei. Cea mai mare notă obținută a fost 6,56 de Cristina Floricica Neagu. Liliana Coldea a reușit să obțină 6,04 și Daniela Bozga 5,82. Pentru a fi admise candidatele ar fi trebuit să obțină minim nota 7.00.

Consilierul Județean Adrian Echert s-a așteptat ca și candidatele să vină cu proiecte de management mult mai explicite. Totodată, el a mai precizat că în proiectele lor de management sunt puncte neaplicabile în spitalul din Sibiu.