Spitalul Municipal Mediaș a primit în 2020 sprijin în valoare de 6 milioane de lei din partea municipalității și companiei Romgaz.

Spitalul Municipal Mediaș a primit  4 milioane de lei de la bugetul local. Compania Romgaz a acordat Spitalului Municipal Mediaș un ajutor în valoare de 2 milioane de lei.

Banii primiți au fost folosiți pentru modernizarea și dotarea mai multor compartimente ale spitalului. De asemenea, o parte din bani au fost destinați persoanelor infectate cu SarS-CoV-2.

La sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, compartimentul COVID din cadrul cadrul Spitalului Municipal Mediaș a devenit funcțional.

Compartimentul are o capacitate de 20 paturi. Două dintre ele sunt echipate cu aparatură de terapie intensivă. Secția de Pneumologie a fost complet modernizată și reabilitată, prin construirea unei mansarde.

Proiect demarat în urmă cu doi ani

Modernizarea Secției de Pneumologie a început în urmă cu doi ani. Proiectul de reabilitare a fost finanțat de la bugetul local al municipiului Mediaș.

Lucrările de reabilitare și modernizare ale clădirii au constat în extinderea clădirii și ignifugarea întregului material lemnos. De asemenea s-a avut în vedere modernizarea măsurilor de securitate la incendiu și refacerea instalațiilor electrice.

Conducerea Spitalului Municipal Mediaș a demarat, de asemenea, lucrări pentru reabilitatea alimentării cu apă potabilă și a instalației de încălzire centrală.

In 2015 Spitalul Municipal Medias a realizat cu sprijinul oferit de Romgaz proiectul pilot de eficientizare energetica a unei cladiri, proiect denumit ,,Spitalul Verde”.

Actiunea a constat in modernizarea pavilionului de boli infectioase si cresterea eficientei energetice prin utilizarea de energie provenita din surse regenerabile folosind foraj geotermic cu pompe de caldura si panouri solare

Spitalul Municipal Mediaș

Spitalul Municipal Mediaş are  335 de paturi de spitalizare continuă şi 30 de paturi de spitalizare de zi. Este situat la 56 de km de Spitalul Județean Sibiu. Spitalul Municipal Mediaș deservește zona  de Nord a județului Sibiu, având arondată o populație în jurul a 120.000 de persoane.

Spitalul Municipal Mediaş este un spital multipavilionar, alcătuit din 4 pavilioane. Populaţia municipiului Mediaş este de aproximativ 50.000 locuitori, deci peste 50% din adresabilitate provine din exterior, în special zona rurală, cu populaţie săracă și îmbătrânită.