Sibiu. Cea mai mare unitate medicală publică din județ rămâne, pentru moment, fără manager după ce niciun candidat nu a reușit să promoveze examenul.

În momentul de față sunt încă internați cei mai mulți pacienți cu COVID-19 în SCJU din mai multe localități sibiene.

Potrivit site-ului spitalului, cele trei candidate nu au reușit să obțină nota de trecere pentru promovarea examenului de manager.

Sibiu. Spitalul Județean rămâne fără manager

Mai exact, cele trei candidate, Daniela Bozba, Liliana Coldea și Cristina Florica Neagu au fost respinse, după ce au obținut note cuprinse între 5,82 şi 6,56. Liliana Coldea e fostul manager demisionar ce a fost acuzată de Ministerul Sănătăţii de „management defectuos”.

Până vineri, 4 iunie, candidatele au posibilitatea de a contesta rezultatul concursului. Comisia de concurs a fost formată, în premieră, din manageri de spitale din toată țara.

Cornel Benchea a fost președintele comisiei, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany şi medicul Marius Craina, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

Florin Neag, actualul manager interimar, va conduce spitalul până pe data de 10 iulie.

Probleme mari sub conducerea Lilianei Coldea

Fostul manager al Spitalului Judeţean Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat pe 18 noiembrie anul trecut la cererea Ralucăi Turcan. Ministerul Sănătății a acuzat atât Prefectura Sibiu, DSP, dar și Spitalul Județean că nu au luat măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus .

Totodată, modul dezastruos de pregătire a unităților medicale în lupta cu pandemia a atras numeroase critici din partea lui Arafat . DSP şi Spitalul Judeţean Sibiu au fost preluate de conducere militară, iar subprefectul a fost demis.

Reamintim că postul de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) a rămas incert, după ce niciuna dintre candidate nu au reușit să obțină nota de promovare. Candidatele au posibilitatea de a contesta rezultatul concursului. Comisia de concurs a fost formată, în premieră, din manageri de spitale din toată țara.