În semn de apreciere, Primăria Sibiu i-a oferit un cec în valoare de 10 000 de lei și o diplomă pentru excelență sportivă.

“Am acordat un premiu sportivului Marcel Manea pentru rezultatele excepționale obținute la competiții. Anul acesta a câștigat trei titluri de campion în competiții internaționale și europene pe care le-a obținut după eforturi susținute, într-o carieră de 20 de ani. În egală măsură, Marcel Manea este și agent al Poliției Locale Sibiu, foarte apreciat și un exemplu pentru colegii săi în ceea ce privește pregătirea fizică și ținuta profesională ”, a menționat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Marcel Manea, campion mondial la culturism. Ce vor să facă autoritățile sibiene

Sibianul Marcel Manea a câștigat anul acesta trei titluri importante: titlul de campion mondial la categoria 90 kg la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness care a avut loc în Spania, titlul de campion european la culturism la categoria Masters +40 ani și cel de campion balcanic. De asemenea, sportivul a obținut titlul național de șase ori în cariera de 20 de ani în domeniu.

Conștiente de impactul pe care îl au în promovarea județului, autoritățile sibiene încearcă să aloce bani din bugetul local pentru a le răsplăti eforturile.

Rezultatele sportive sunt în mare măsură exemple demne de urmat pentru copii și tineri.

De-a lungul timpului, la Sibiu s-au remarcat sportivi și antrenori precum: Dan Fleșeriu de la echipa de baschet BC CSU Sibiu, Vasile Miriuță , antrenorul  echipei de fotbal FC Hermannstadt,  Dan Magoș – echipa de automobilism ACS Sibiu Rally Team, Vlad Victor Cornea – echipa de tenis a Clubului Sportiv Tenis Club Pamira.

Recent, noul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a declarat că bugetul pentru 2021 va încerca să acopere cheltuielile pentru sportivii care merg la competiții internaționale, pentru a nu mai fi discrepanțe atât de mari între sportivii din țări mici și cei dintre cele mai dezvoltate state ale lumii.