Sibiu. Sâmbătă și duminică, în parcarea Shopping City, 15 studenți vor organiza un eveniment prin care atrag atenția șoferilor ce ocupă abuziv locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap.

Totul a pornit de la un proiect primit de profesorul de Managementul proiectelor în afaceri, din cadrul facultății. Simplul proiect  a devenit într-o acțiune de conștientizare a șoferilor ce parchează pe locurile persoanelor cu dizabilități. Evenimentul va avea loc sâmbătă și duminică.

Stundeții vor împărți pliante cu reguli de parcare corectă și cu poezie compusă special pentru șoferi. Prin această mișcare vor atrage atenția celor care nu parchează corect. Evenimentul se va desfășura sâmbătă și duminică, în parcarea Shopping City Sibiu, de la 14:00 și până la ora 18:00.

Sibiu. Zeci de studenți atrag atenția șoferilor care ocupă abuziv locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități

„A fost un proiect dat de unul dintre profesorii noștri. Iar noi l-am gândit ca pe o acțiune. Așa am ajuns să avem evenimentul din acest week-end. Am vorbit cu cei de la Shopping City Sibiu și au fost bucuroși să ne sprijine.”, a precizat o studentă ce va participa la evenimentul din parcarea Shopping City, relatează Turnul Sfatului.ro.

Totodată, Melisa Giura a mai precizat că mulți șoferi din județ nu țin cont de locurile de parcare special amenajate pentru persoanele cu dizabilități și sunt ocupate abuziv.

,,Din păcate, în Sibiu, sunt mulți șoferi care parchează, cu indiferență, pe locurile persoanelor cu dizabilități sau în locuri nepermise, blocând astfel circulația sau îngreunând vizibilitatea pentru ceilalți șoferi. Noi ne-am gândit să le atragem atenția și să încercăm să-i conștientizăm”, spune Melisa Giura.

De asemenea, studenții de la Facultatea de Economie din Sibiu au creat și o pagină de Facebook ,,Parcați corect, nu indiferent”. Ei postează, zilnic, reguli de bun simți cu privire la modul în care șoferii ar trebui să parcheze mașinile lor.

Sâmbătă și duminică, în parcarea de la Shopping City Sibiu, 15 studenți vor împărți pliante și explica șoferilor de ce nu ar mai trebui să ocupe abuziv locurile de parcare destinate persoanelor cu handicap.