Sibiu. Din 8 iunie, spectatorii au ocazia să vadă producţii ale Teatrului Naţional ”Radu Stanca” la cinematograful din centrul comercial din municipiu.

Astfel, primul film ce va rula va fi ”Cea mai frumoasă zi”, regizat de Ofelia Popii, care este şi o cunoscută actriţă locală.

Reprezentanții Teatrului Național au mai precizat că la proiecția de deschidere va avea loc o sesiune de autografe cu cu îndrăgita actriţă Ofelia Popii, dar şi cu actorii din distribuţia filmului, Ciprian Scurtea şi Adrian Matioc.

Sibiu.  Filmul ,,Cea mai frumoasă zi„ va avea premiera la cinematograf

,,Începând cu luna iunie, iubitorii teatrului şi filmului se pot bucura de producţiile Scenei Digitale în confortul sălilor CineGOLD din Promenada Mall Sibiu. La proiecţia de deschidere, spectatorii vor avea parte de o sesiune de autografe cu îndrăgita actriţă Ofelia Popii, dar şi cu actorii din distribuţia filmului, Ciprian Scurtea şi Adrian Matioc.

Costul unui bilet este în valoare de 28 de lei şi poate fi achiziţionat prin casieriile de la intrarea în sălile de cinema şi online folosind aplicaţia CineGOLD.ro. Acesta este doar un prim pas către a ajunge la un public cât mai divers prin intermediul marilor ecrane”, informează Agerpres.

Actrița Ofelia Popii a vorbit despre film și despre ce înseamnă să câștigi și să pierzi în viață.

„Trăim în izolare şi murim în singurătate. Destinul este propriul psihic care ne conduce cu o voinţă ce nu ne aparţine. Avem nevoie de celălalt pentru a găsi un scop, un sens într-o competiţie care duce la exterminare. Ce înseamnă să pierzi? Ce înseamnă să câştigi?

Ce e nevoia asta aproape animalică de a fi câştigător? În câteva clipe, în timpul unei vieţi care ţine cât o zi, salvarea este râsul. Trăim în clişee. Ne construim reguli pe care le spargem ca să construim alte reguli.  Luptăm pentru libertăţi care nu fac altceva decât să ne constrângă. Râsul, el singur, eliberează. Să râdem atunci de viaţă şi moarte, de dragoste şi ură, de ideea de om!”, a declarat Ofelia Popii.

Din iunie, spectatorii vor avea posibilitatea să vizioneze spectacolele de teatru filmate la cinema. Datorită pandemiei, filmele au fost difuzate doar online, pe platforma Scena Digitală.