Prima este disponibilă chiar de azi, pe pagina de Facebook a instituției de cultură și se numește  „Tainele Magiei”.

Actele de magie ale cunoscutului Christianis vor putea fi urmărite virtual, gratuit, până la sfârșitul anului.

Spectacolele virtuale vor fi, de fapt, sub forma unor ateliere în care actorul principal va fi Moș Crăciun, spre deliciul copiilor.

O altă piesă care amintește de frumusețea poveștilor de altădată va fi disponibilă tot virtual, chiar în Ajunul Crăciunului.

Este vorba despre mult îndrăgita piesă Albă ca Zăpada și cei șapte pitici ” , care nu s-a mai jucat pe scena acestui teatru de 20 de ani. Spectacolul se va difuza, joi, la ora 19.00 și în reluare vineri, 25 decembrie, de la ora 11.00.

Ambele difuzări vor fi live streaming, pe pagina de Facebook a Teatrului „Gong”

De altfel, oficialii acestei instituții au pregătit mai multe evenimente în luna decembrie, de la ateliere de creat povești până la cele de meșterit.

Singurul teatru din România cu secție germană

Fondat în 1949, Teatrul „Gong” a încercat să fie cât mai aproape de copii și tineri, adaptându-se mereu ultimelor schmbări, necesități în cultură, educație.

În prezent, are 80 de spectacole în repertoriu, iar numărul spectacolelor jucate în premieră a ajuns la 450.

Printre acestea se numără Cenuşăreasa”, „Scufița Roșie”, „Pinocchio”, „Alice“, „Muzicanţii din Bremen”, „Harap Alb”, „Crăiasa Zăpezii“, „Povestea celor trei purceluşi…care sunt patru”, „Vrăjitorul din Oz”.

„Furtuna“, „Scamatorii“, „Sarea-n bucate”, „Prinţesele Spion“, „Apolodor în Deutsch”

Este singurul teatru din țară care are o secție de teatru de animație în limba germană, funcțională din 1950.

Potrivit unui studiu cultural realizat de antropologul Vintilă Mihăilescu, reiese că românii preferă comedia, dacă ne referim la genul pieselor de teatru, însă, vizionatul filmelor se clasează în topul respondenților.

Teatrul pentru copii poate avea succes în măsura în care adulții, părinții se implică în dezvoltarea gustului pentru cultură al celor mici.

Multe piese de teatru pot constitui o bază de cultură generală pentru copii, în lipsa lecturii constante, dar cele două acțiuni ar trebui combinate pentru evoluția intelectuală a fiecăruia dintre noi.

Anul trecut, Ministerul Culturii a finanțat doar 340 de manifestații de tip spectacol și a alocat bani pentru 101 proiecte de restaurări și construcții de monumente.