Direcția Regională de Drumuri ( DRD) Brașov a anunțat că traficul rutier pe autostrada A1, în zona Apoldu de Jos, la km 278, se desfășoară cu greutate după ce un TIR s-a răsturnat pe șosea.

Incindentul s-a produs în jurul orei 7.20, între Sălişte (judeţul Sibiu) şi limita judeţului Alba. Reprezentanții DRD Brașov au precizat că autotrenul a rupt 300 de metri de parapet.

„În jurul orei 7,20, între Sălişte (judeţul Sibiu) şi limita judeţului Alba, un autotren a intrat in parapetul median, s-a răsturnat şi ocupă cele 2 benzi de viteză a căilor 1 şi 2.

Se aşteaptă o macara să-l ridice pe roţi. Se circulă îngreunat pe banda 1 a fiecărei căi. A reuşit să rupă vreo 300 de metri de parapet”, au precizat cei de la  DRD Braşov.

Intervenția pompierilor pentru reluarea traficului

La fața locului au intervenit pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ( ISU) Sibiu datorită motorinei care s-a scurs pe carosabil. Pompierii au mai precizat că autocamionul a fost încărcat cu cauciucuri și nu au fost semnalate victime.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina, a mai precizat că pompierii au asigurat toate măsurile de prevenire ca urmare a scurgerilor de combustibil.

„Pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Sălişte au intervenit de urgenţă pe autostrada A1, km 278, unde un TIR s-a răsturnat pe carosabil. Nu sunt semnalate victime.

La faţa locului, pompierii militari asigură măsurile de prevenire şi sablarea carosabilului ca urmare a scurgerilor de combustibil. Autocamionul este încărcat cu cauciucuri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Alina Voina.

Peste 300 de metri de parapet distrus în urma incidentului

Traficul pe A1 este îngreunat după ce un TIR s-a răsturnat pe șosea. Autocamionul a fost încărcat cu cauciucuri și în urma incindentului, 300 de metri de parapet a fost distrus. La fața locului au intervenit pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu deoarece pe carosabil s-a scurs motorină.