Din primele date transmise de IPJ Sibiu , totul s-a întâmplat când părinții erau la serviciu.

“ Un bărbat a solicitat intervenția echipajelor medicale și a polițiștilor întrucât suspecta faptul că fiica sa, în vârstă de 12 ani, ar fi încercat să se sinucidă, spânzurându-se în apartamentul în care domicilia, în orașul Cisnădie. Bărbatul fusese anunțat de către celălalt copil, un băiat în vârstă de 9 ani, că, după ce s-a întors acasă, ar fi găsit-o pe sora sa inconștientă.” a declarat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ SIBIU , pentru sibiuindependent.ro

Sibiu. Un copil și-a pus capăt zilelor

La acest monent, nu se cunoaște motivul pentru care micuța a recurs la acest gest.

Jurnaliștii de la Sibiu Independent scriu că era un copil cuminte, care nu dădea semne să fie afectat de vreo problemă personală.

Acesta nu este primul caz de sinucidere a unui copil din Sibiu.

În luna februarie, o altă minoră, afectată de divorțul copiilor, s-a aruncat în fața trenului.

Avocatul Poporului și organizațiile care luptă pentru drepturile minorilor avertizează cu privire la cazurile de suicid în rândul copiilor.

Izolarea din pandemie, violența din familie, cazurile de divorț îi pot afecta grav pe copii.

De asemenea, Avocatul Poporului a cerut Ministerului Sănătății să elaboreze un proiect de susținere pentru sănătatea mintală a copiilor.

Un raport Eurostat, frecvența suicidului în România la categoria de vârstă 15-19 ani este peste media europeană.

Ce a făcut statul până acum?

Singura reglementare pe care statul a făcut-o pentru protecția psihică a copiilor a fost să schimbe modul de audiere în instanță, în cazurile de divorț.

Minorii nu mai sunt audiați în ședință solemnă, ci sunt birouri speciale.   Judecătorii trebuie să poarte conversații cât mai firești cu copiii părinților care divorțează.

S-a recurs la această metodă, deoarece s-a constatat că presiunea pishologică asupra copiilor este imensă, atunci când părinții aleg să se despartă.