În urma negocierilor din coaliția de guvernare, una din cele două posturi de subprefect de Sibiu revine celor de la USR PLUS.

În lupta pentru ocuparea funcției de subprefect amintim pe consilierul local Laurențiu Theodoru, alături de Roxana Liliana Fediuc și Nora Scarlet Ritter. Toți trei sunt membrii USR PLUS.

Adrian Echert, președintele USR la nivel județean, a mărturisit că a avut loc un concurs intern. Candidații au depus CV-uri și scrisori de intenție.

”A fost un concurs intern, în cadrul căruia colegii noștri au depus CV-uri, scrisori de intenție, video-uri de prezentare. Lucrurile care îi motivează să fie acolo. Am fi vrut poziția de prefect pentru a avea într-adevăr posibilitatea de a reforma lucrurile în acea instituție.

Din nefericire, cei din funcția de subprefect au responsabilități date de prefect. În situația aceasta, nu știu câte din ideile de reformă ale candidaților noștri vor putea fi și puse în practică”, a spus Adrian Echert  președintele USR la nivel județean.

Comunicarea, principala reformă urmărită

Adrian Echert consideră că, una dintre cele mai importante reforme ce trebuie adusă Instituției Prefectului trebuie să vizeze comunicarea.

”Mai ales în vremea pandemiei, aici sunt deficiențele majore. La o asemenea instituție, care trebuie să dea încredere că Guvernul are controlul și că autoritățile statului își fac treaba, e foarte-foarte importantă în comunicarea această perioadă. Propunerile colegilor noștri sunt și de transparentizare și de îmbunătățire a relațiilor cu instituțiile deconcentrate”, a mai precizat Adrian Echert.

În cursul săptămânii viitoare urmează să fie definitivată lista nominală cu viitori prefecți și subprefecți. Cel de-al doilea post de subprefect va fi ocupat de către un membru din UDMR. Prefectul județului Sibiu e un membru al Partidului Național Liberal.

Potrivit Digi 24, partidul lui Dan Barna, USR-PLUS, va avea 14 prefecți și 28 de subprefecți în țară. USR PLUS a primit la negocierile pentru guvernare șase ministere, printre care Justiție, Fonduri Europene, Sănătate și Transporturi dar și șefia Cancelariei prim-ministrului.