Poliția din Sibiu a întrerupt trei evenimente private în localitățile Orlat, Tălmăcel și Sibiel. Polițiștii au amendat mai multe persoane, valoarea totală fiind de 15.000 de lei.

În localitatea Orlat, autoritățile au întrerupt o petrecere la care erau prezenți 25 de persoane. La Tălmăcel, polițiștii au intervenit la o petrecere organizată cu ocazia unei zile de naștere. La petrecere au participat aproximativ 20 de persoane. La Sibiel, agenții de poliție au oprit o nuntă la care au fost 40 de persoane.

Conform purtătorului de cuvțnt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, organizatorilor le-a fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 15.000 de lei.

Amenzi pentru nepurtarea măștii

Poliția din Sibiu a desfășurta mai multe acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

În ultimele 24 de ore, la activitățile de verificare au participat 96 de forțe ale poliției și poliției locale. Astfel, autoritățile au verificat 1.444 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse privind izolare și carantina.

De asemenea, au fost verificate un număr de 64 de societăți comerciale și 316 de mjiloace de transport, dintre care 72 de mijloace de transport în comun.

73 de amenzi în ultimele 24 de ore

În urma controalelor desfășurate de oamenii legii s-au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.500 de lei. Pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție s-au dat 64 de sancțiuni în valoare de 6.500 de lei, iar 4 sancțiuni contravenționale cu avertisment au fost acordate pentru nerespectarea inderdicțiilor privind deplasarea.

Poliția Locală a verificat 81 de persoane și au aplicat 3 sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

Jandarmii au desfășurat mai multe activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în județul Sibiu. Totodată, jandarmii montani au fost prezenți la stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.