Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter, a informat că la bordul autocarului se aflau 30 de persoane, toți adulți. Incendiul a fost lichidat și nu s-au înregistrat victime.

„DN 14, Şura Mare, trafic alternativ din cauza unui incendiu izbucnit la un autobuz care circula spre Sibiu, cu peste 30 de pasageri la bord, toţi adulţi. Incendiul a fost lichidat, fără victime”, a specificat Elena Welter.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Alina Voina, a precizat că pompierii au intervenit în jurul orei 5.40 în localitatea Șura Mare pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la motorul unui autocar.

Conform AGERPRES, la fața locului s-au prezentat pompierii militari ai Detașamentului Sibiu, trei autospeciale de stingere cu apă și spumă. De asemenea, a intervenit și un echipaj SMURD.

„În jurul orei 5,40, pompierii militari ai Detaşamentului Sibiu au fost solicitaţi să intervină de urgenţă la intrarea în localitatea Şura Mare pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autocar. La faţa locului s-au mobilizat prompt trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă precum şi un echipaj SMURD”, a adăugat Alina Voina.

Autocarul a ars în proporție de 80%

Din primele cercetări, autocarul a ars în proporție de 80 %. Conform pompierilor, incendiul ar fi izbucnit datorită unui scurtcircuit electric la motor. Cele 30 de persoane au fost transportate la serviciu cu un alt autocar. Incendiu a fost stins de trei autospeciale cu apă și spumă.

,,La sosirea forţelor la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat la întreg autocarul. Din informaţiile primite de la faţa locului, circa 30 persoane care se aflau în autocar.  Pentru a fi transportate la serviciu s-au autoevacuat în siguranţă până la sosirea echipajelor de pompieri. Acestea fiind preluate de un alt autocar. Incendiul a fost lichidat în scurt timp de către pompierii militari, fără probleme. A ars autocarul în proporţie de 80 %.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric la compartimentul motor”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Alina Voina.