Condiția de bază impusă de universitatea din Sibiu este ca absolvenții să aibă media 10 la Bacalaureat sau să se fi clasat pe podium la olimpiade şcolare naţionale şi/sau internaţionale. De asemenea, ei trebuie să aleagă unul dintre programele de studii de licenţă ale ULBS.

”Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu îşi continuă şi la admiterea din 2021 politica de încurajare a excelenţei în rândurile tinerilor. Drept urmare, instituţia noastră a decis să acorde şi anul acesta câte un laptop absolvenţilor de liceu, promoţia 2021, care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat sau premiile I, II sau III la olimpiade şcolare naţionale şi/sau internaţionale (recunoscute de către Ministerul Educaţiei) şi care aleg să urmeze unul dintre programele de studii de licenţă ale ULBS în sesiunea de admitere 2021′, au transmis oficialii Universității din Sibiu.

Sibiu. Un laptop pentru media 10. Câți elevi s-au înscris la Bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că doar două treimi. Mai exact, doar a 66%  dintre elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a din promoţia curentă s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an. Sunt cifre îngrijorătoare, mai cu seamă că în toată țara absenteismul școlar a atins cote maxime.

Iată calendarul complet al examenului de Bacalaureat

  • Luni, 28 iunie – Limba și literatura română
  • Marți, 29 iunie – Proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)
  • Miercuri, 30 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării
  • Joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă
  • 5 iulie – Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12-18
  • 9 iulie – Afișarea rezultatelor finale

La începutul lunii aprilie, absolvenții claselor a XII-a au dat simulări, iar rezultatele au fost dezastruoase. Nici 40% din cei prezenți nu au obținut medie de trecere. Oficialii Educației pun eșecul pe anul pandemic, când cei mai mulți dintre elevi și profesori nu s-au putut adapta tehnicilor on-line. În mod paradoxal, un studiu IRES arată că elevii români sunt foarte buni la utilizarea internetului.