Ursul din Sibiu este învelit cu uniforma polițiștilor și pare speriat. Oamenii legii spun că au intervenit de urgență, deoarece li s-a părut un caz de braconaj.
”Părea a fi o infracțiune de braconaj, dar s-a transformat într-o acțiune de salvare a unui pui de urs accidentat!
Un apel 112 informa Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu că, pe un fond de vânătoare din zona Porumbacu de Sus, un exemplar de urs ar fi prins într-o capcană
Polițiștii s-au deplasat de urgență în zonă și au găsit un pui de urs.
Constatarea? Era un exemplar de urs brun, de aproximativ 3 kilograme, iar, în zonă, nu au fost descoperite capcane destinate capturării animalelor salbatice, neexistând suspiciunea braconării acestuia.
Și pentru că prezenta leziuni la un membru, survenite cel mai probabil prin cădere sau aluncare de la înălțime, a fost luată măsura transportării lui la Gradina Zoologică Sibiu, pentru îngrijiri medicale și hrănire”, a transmis Poliția Română.
Sibiu. Ursul Arthur a băgat spaima în Poliție
Spunem acest lucru, deoarece acum cazurile de braconaj sunt în atenția publică mai mult decât oricând. Scandalul internațional, declanșat după uciderea ursului Arthut a scos la iveală probleme pe care statul român nu le-a putut gestiona.
Ministrul Mediului a anunțat că străinii nu vor mai putea vâna în țara noastră. Cu toate acestea, în Transilvania urșii fac ravagii. Uciderea ursuoicelor pentru a preveni înmulțirea lor pare să fie singura soluție viabilă la acest moment, spun oficalii Guvernului.
Comisia Europeană (CE) a aprobat statelor membre buget pentru a compensa imediat şi just orice fermier care suferă pagube pe propriul teren sau în zone unde au contract pentru a practica agricultura. Ursul brun este, însă, specie protejată. La acest moment, încă se desfășoară o investigație pentru a se afla, dacă cel mai mare urs brun din România, Arthur, a fost sau nu ucis din eroare.