Am participat alături de Directorul DSP Sibiu, comandantul Spitalului Militar Sibiu, Șeful STS Sibiu și coordonatorii centrelor de vaccinare faza 1, la ultimele pregătiri în vederea începerii vaccinării pentru personalul medico-sanitar, ce au avut loc la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu. Vaccinarea este un moment important pentru întreaga lume, însemnând un pas mare spre revenirea la normalitate. Toți avem la dispoziție informații despre ceea ce înseamnă acest proces de vaccinare pe platforma www.vaccinare-covid.gov.ro , pe care vă invit să o consultați ”, a menționat acesta.

În prima etapă a procesului de vaccinare, vor fi funcționale de marți, 29 decembrie, 10 centre de vaccinare în spitalele din județul Sibiu.

În primele zile de la debutul campaniei de vaccinare în România, peste 900 de medici s-au vaccinat.

Nu au fost înregistrate incidente și nici nu s-au raportat efecte adverse de nesuportat până la acest moment.

În țara noastră campania de vaccinare împotriva virusului Covid-19 este gratuită și voluntară.

Prima fază a campaniei de vaccinare vizează  angajații din sistemul medical și cel public, în a doua etapă, focusul va fi pe persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cele cu afecțiuni cronice, iar în ultima etapă sunt în vedere persoanele adulte și copiii.

Persoanele care doresc să se vaccineze și au nelămuriri asupra efectelor secundare, in funcție și de istoricul lor medical sau vor detalii privind eficiența acestuia se pot consulta cu medicul de familie, apoi se pot programa pentru administrarea vaccinului.

În județele din Transilvania, cum ar fi Brașov, Covasna, Harghita, Alba și Sibiu, dozele de vaccin  sunt depozitate la  Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov.

Prima țară care a început campania de vaccinare în Uniunea Europeană a fost Ungaria.

Aceasta a furat startul ” și a început imunizarea, chiar a doua zi de Crăciun, sâmbătă, 26 decembrie ac.