Sibiu. În ultimele 24 de ore, autoritățile au anunțat că peste 3.000 de sibieni s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. Totodată, s-a folosit și noul vaccin produs de compania americană Johnson&Johnson.

În primele 15 minute de la administrarea serului, sibienii au fost rugați să nu părăsească centrul de vaccinare, în cazul în care se vor înregistra reacții adverse.

La nivelul județului Sibiu s-au administrat aproape 155.000 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Până în prezet s-au imunizat 95.000 de persoane cu prima doză de vaccin și 60.330 de persoane cu cea de-a doua doză.

Sibiu. 3.000 de persoane vaccinate în 24 de ore

Numărul total de persoane vaccinate în județul Sibiu în ultimele 24 de ore este de 3.116. Mai bine de 140 de sibieni au optat pentru vaccinarea cu serul controversat de la AstraZeneca, 27 cu vaccin Johnson&Johnson, 70 cu vaccin Moderna și 2.874 cu vaccin Pfizer.

De luni, 10 mai, a demarat campania de vaccinare în cabinetele de medicină și familie din județ. Medicii de familie vor imuniza pe sibieni în cabinetele medicale cu serul produs de compania Johnson&Johnson. Până acum s-au vaccinat 60 de persoane cu vaccinul Janseen.

De la sfârșitul anului trecut și până acum au fost raportate 53 de cazuri de reacție adversă la vaccin în primele 15 minute de la administrarea serului.

Mai exact, 46 de reacții s-au înregistrat de la vaccinul Pfizer, 6 pentru vaccinul produs de AstraZeneca și 1 pentru vaccinul produs de Moderna.

Mai puțin de 1.000 de noi cazuri de COVID-19

Astăzi, 12 mai, România a înregistrat 930 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2. La nivel național au fost prelucrate peste 7,5 milioane de teste RT-PCR și aproape 1 milion de teste rapide antigenice.

Reamintim că în toate marile orașe din țară a început vaccinarea în spații special amenajate pentru șoferi. Totodată, peste două săptămâni va începe și vaccinarea în farmacii, conform surselor guvernamentale.