„În maximum 8 luni, Lacul lui Binder din Sibiu va fi dat în folosinţă. Primăria Sibiu, prin intermediul Serviciului Baze Sportive, a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor rămase de executat. (…) Contractul pentru finalizarea lucrărilor a fost semnat cu firma SC Modular Plus SRL din Sibiu, valoarea acestuia fiind de 5,38 milioane de lei. În primele 5 luni firma menţionată va executa lucrările prevăzute în contract, iar în următoarele 3 luni se va ocupa de autorizarea ISCIR a instalaţiilor, pentru siguranţa utilizatorilor”, a transmis Primăria Sibiu, relatează Agerpres.

Sibiu. Vești bune pentru turiști! În curând, vor practica sporturi nautice

Investitiția este de 5, 38 de milioane de lei, transmit oficialii Primăriei Sibiu.

Iată planul de activități concrete

Amenajarea instalației de transport pe cablu pentru activități nautice de tip wakeboarding si schi nautic, una în circuit pentru avansați și agrement și una liniară, pentru începători și antrenamente.

 Finalizarea amenajării pontoanelor din jurul lacului
 Finalizarea amenajării plajei cu loc de joacă gonflabil plutitor modular, crearea pe nisip a unui loc de joacă, crearea vestiarelor, amplasarea mobilierul de plajă (șezlonguri, umbrele).
-amenajarea unor terenuri de sport pentru volei pe nisip în suprafață de 128 de metri pătrați
 Finalizarea amenajării terenului din jurul lacului pentru promenadă și piste pentru biciclete, trotinete, skateboard, patine cu rotile și cărucioare, precum și crearea unor zone de recreere și odihnă sub forma unor gradene verzi.
Asigurarea utilităților pentru pavilion multifuncțional
 Asigurarea utilităților pentru pavilioanele în care vor funcționa grupurile sanitare din zona plajei, punctul de prim ajutor și spațiile de depozitare pentru zona de plajă.
Finalizarea amenajării punctului de ticketing/acces zona plajă, a porții de intrare cu turnicheți și a punctului de informare, precizează Astrid Fodor, primarul orașului Sibiu

 Prin lucrările executate de Primăria Sibiu, Lacul lui Binder se va transforma dintr-o zonă urbană neutilizată, într-un spațiu pentru sport și agrement. Până la finalul acestui an, Lacul lui Binder va oferi sibienilor posibilități pentru practicarea sporturilor nautice: wakeboarding, schi nautic, stand up, informează Primăria Sibiu.