Sibiu. Încă de la primele ore ale dimineții s-au adunat zeci de sibieni, cu ocazia unui maraton de vaccinare ”camuflat” sub un eveniment artistic, dedicat Zilei Europei.

Consiliul Județean a creat Summit-ul Muzical al Vaccinării pentru a crește numărul de sibieni imunizați. Persoanele ce doresc să se vaccineze o pot face fără programare.

Ei vor primi prima doză cu serul produs de Pfizer. Locul de vaccinare se află în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu, iar sibienii pot opta pentru imunizare până la ora 21.00.

Echipa este formată din 6 medici, 16 asistenți medicali și 5 registratori medicali. De asemenea, Crucea Roșie și-a trimis 2 medici 4 asistenți. Dozele de vaccin sunt puse la dispoziție de Direcția Sanitară Sibiu.

Sibiu. Zeci de oameni așteaptă la coadă să fie imunizați

”Am venit să ne vaccinăm aici pentru că nu am reușit să ne programăm. Am încercat, nu s-a putut și dacă s-a ivit oportunitatea asta, am venit. Eeste un eveniment foarte bine venit, un pic mai mediatizat și e foarte bine”, spune Nicolae Loloiu, unul din primii sibieni care s-au vaccinat aici. ”Organizarea mi s-a părut foarte bună.

Nu am așteptat, a fost foarte bine. Am venit să ne vaccinăm pentru siguranța noastră, a familiilor noastre și a celor din jurul nostru”, spune și Veronica Cîmpeanu, relatează TurnulSfatului.ro.

Cinci sute de doze de vaccin sunt pregătite pentru echipele mobile din cadrul evenimentului. Autoritățile au precizat că, în nevoie, vor fi suplimentate.

La evenimentul organizat cu ocazia zilei de 9 mai se vor prezenta pe scenă balerinii de la Teatrul de Balet, actorii de la Teatrul Național Radu Stanca și artiștii de la Filarmonica de Stat Sibiu, Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului și naistul Radu Nechifor

”Turnul Gros, bastionul cultural al Sibiului se metamorfozează și devine pentru o zi turnul de apărare împotriva virusului SARS-COV2. La invitația Filarmonicii Sibiu cei mai importanți artiști și instituții sibiene pun umărul la această campanie prin mediatizarea ei cu sprijinul artei.

Concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu are programul structurat pe lucrări și compozitori care scot în evidență patrimoniul cultural European și, totodată reunește muzical valorile culturale ale spațiului comunitar”, informează reprezentanții evenimentului.

Astăzi, 9 Mai, la Sibiu s-a organizat un Summit a vaccinării pentru a crește numărul de sibieni vaccinați.