Simona Halep dezvăluie sfatul primit de la Ion Țiriac

Simona Halep (nr. 2 WTA, 29 de ani) a dezvăluit unul dintre sfaturile de bază pe care le-a primit de la președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac (81 de ani).

Campionii din tenis au, în prezent, un staff numeros care asigură climatul necesar performanței. Dar mulți dintre jucătorii de azi își ridică nivelul mental și prin discuțiile purtate cu oameni meniți să ofere cele mai bune sfaturi, a observat Digisport.

Simona Halep (29 de ani), care e manageriată de Virginia Ruzici, are o relație specială cu fostul jucător de Cupa Davis, Ion Țiriac (81 ani), cel care obișnuia să fie prezent la toate meciurile importante jucate de constănțeancă.

„Am primit foarte multe sfaturi, mi-e greu să aleg… Unul dintre ele, pe care îl ţin minte zilnic, e să dau tot ce am mai bun astăzi, ca să fiu mai bună decât ieri. Domnul Ţiriac mi l-a dat. Ion Țiriac mă susține și vine la meciurile mele atunci când poate, vorbește cu mine despre tenis, încearcă să mă înțeleagă așa cum sunt eu emoțional, de ce am emoții într-un meci, de ce nu pot fi 100% în alt meci. Mă ajută mult felul dânsului de a fi”, a declarat Simona Halep, pentru ProSport.

Fostul tenismen de renume mondial, actualmente unul dintre cei mai renumiți și de succes oameni de afaceri români, Ion Ţiriac, a jucat un rol crucial în ascensiunea Simonei Halep, care a spus cu altă ocazie: „Ion Țiriac mă susține și vine la meciurile mele atunci când poate, vorbește cu mine despre tenis, încearcă să mă înțeleagă așa cum sunt eu emoțional, de ce am emoții într-un meci, de ce nu pot fi 100% în alt meci. Mă ajută mult felul dânsului de a fi”. Născut la Brașov, Ion Țiriac a fost pe locul 8 în lume, la simplu, în 1968 și a jucat la dublu cu Ilie Năstase, românii formând un dublu fantastic în perioada de glorie.

Simona Halep despre anul 2020

Referitor la anul 2020 și la pandemia coronavirus, Simona Halep a declarat la emisiunea ”AȘii Tenisului” de la Digisport:„Ritmul vieții a fost schimbat total în 2020. Consider că m-am adaptat foarte bine. Ce pot să iau bun după această pandemie: am stat mai mult acasă, alături de familie și prieteni. Al doilea lucru e că am câștigat două titluri. Unul dintre cele mai importante e titlul de la Roma, pe care mi-l doream foarte mult. Îmi pusesem o presiune foarte mare pentru că nu îl câștigasem încă. Odată ce l-am câștigat, mă simt împlinită că am acel trofeu”.