Sâmbătă, 20 februarie, Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi vor picheta sediul Guvernului și a celor de la USR și PNL. Ei sunt nemulțumiți de deciziile de a elimina călătoriile gratuite cu CFR.

Studenții sunt hotărâți să continue protestele împotriva deciziei Guvernului de a elimina gratuitatea transportului cu CFR.

Conform Agerpres, astăzi, 20 februarie, în București, se va desfășura  evenimentul  intitulat ‘Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului’, aluzie la ironiile mediatice asupra subiectului.

Întâlnirea va avea loc la ora 14:00 în fața sediului USR. Participanții urmează să picheteze și sediul PNL, după care urmează să plece spre Piața Victoriei și să se facă auziți și în fața Guvernului.

La protest sunt așteptate aproximativ 40 de persoane. Organizatorii au dat asigurări că se vor respecta toate normele de protecție privind măsurile de distanțare socială. La eveniment poate participa oricine, indiferent de vârstă.

Măsurile Guvernului împotriva studenților, un joc politic

Organizatorii protestului susțin că deciziile Guvernului de a elimina transportul gratuit cu CFR nu reprezintă altceva decât un joc politic. Totodată, studenții se opun oricărei idei de compromis prin care politicienii ar încerca să calmeze spiritele.

„Mesajul nostru este clar: Nu vă atingeţi de drepturile existente. Dacă acceptăm compromisuri, măsurile de austeritate vor continua pe zi ce trece. Am văzut deja cum premierul şi-a motivat ideologic opoziţia faţă de gratuitate şi ne putem imagina continuarea. Trebuie să existe o reacţie fermă”, a declarat Mihnea Teodor Popescu, unul dintre membrii Sindicatului.

Interesele studenților nu sunt prioritatea politicienilor

Andrei Mureșan, membru fondator al Sindicatului, a precizat că e nevoie de o mai mare transparență, iar discuțiile în spatele ușilor închise nu e soluție. Totodată, el a mai precizat că organizațiile studențești sunt privite cu indiferență de către politicieni, iar deciziile sunt luate în funcție de interesele lor, nu a studenților.

„Oricât am vrea să simulăm transparenţa, este clar că există o ruptură între cei care discută cu decidenţii şi elevii şi studenţii de rând. Avem nevoie de un model mai bun de apărare a intereselor tinerilor, unul care să ofere o platformă tuturor şi care să nu lucreze cu jumătăţi de măsură”, a mai spus Andrei Mureşan.