Opțiunile de carne pe bază vegetală, făcute populare de BeyondMeat Inc și Impossible Foods, sunt din ce în ce mai prezente pe rafturile supermarketurilor și în meniurile restaurantelor. Dar așa-numita carne curată sau cultivată, care este creată din celule musculare animale în laborator, încă se află într-o fază incipientă din cauza costurilor ridicate de producție: tehnica constă în prelevarea celulelor stem din grăsimea sau mușchiul unui animal într-un mediu de cultură care hrănește celulele, ajutând la creșterea țesuturilor, scrie cotidianul italian La Stampa.

Odată ce procesul a început, teoretic este posibil să continue să producă carne la nesfârșit fără adăugarea de celule noi dintr-un organism viu: conform unor studii, două luni de producție de carne in vitro ar putea genera 50.000 de tone de carne din zece celule musculare de porc.

„Prima aprobare normativă din lume de carne reală și de înaltă calitate, creată direct din celule animale pentru un consum uman sigur, deschide calea pentru o iminentă lansare comercială la scară mică în Singapore”, a declarat Eat Just, miercuri. Compania a spus că carnea va fi vândută sub formă de crochete. Prețul a fost stabilit anterior la 50 de dolari (aproximativ 41 de euro) fiecare, dar co-fondatorul și CEO-ul start-up-ului Josh Tetrick a spus că prețul a scăzut, iar carnea va avea același cost ca și puiul premium, atunci când va fi lansată pentru prima dată într-un restaurant din Singapore, „pe termen foarte scurt”.

În februarie 2013, Eat Just a lansat primul său produs, Beyond Eggs: un înlocuitor de ou făcut cu ingrediente de origine vegetală, precum mazăre, lecitină de floarea soarelui, ulei de rapiță și gumă naturală și a fost comercializat ca fiind lipsit de produse de proveniență animală, gluten și colesterol și pentru a fi utilizat pentru producerea de biscuiți. Au urmat alte produse precum Just Mayo, o maioneză total vegetală și realizată cu o varietate de mazăre galbenă canadiană și Just Cookies, o linie de biscuiți cu picături de ciocolată, zahăr, stafide, fulgi de ovăz și unt de arahide, dar fără unt și ouă.