Cel mai complex proiect este „Sistemul de management al traficului în Municipiu”. Acesta este estimat la o valoare de puțin peste 31 de milioane de lei. Contribuția primăriei va fi de doar 6,1 milioane lei din bugetul propriu. La proiect va contribui și statul,  cu 3,3 milioane lei din bugetul de stat, iar restul din fonduri europene.

Cu acest proiect se are în vedere implementarea unui sistem inteligent al managementului de trafic în municipiul Târgu Mureș. În sistem sunt incluse 40 de intersecții amplasate pe arterele principale de circulație.

Sistemul de management al traficului în Municipiu prevede:

„Infrastructură rutieră: coridor cartier Tudor Vladimirescu – Cartier 7 Noiembrie egal 2,5 milioane lei (TVA inclus)/ contribuție Municipiu 2%. Proiectul își propune să promoveze mobilitatea, reducerea emisiilor de dioxid de carbon provenit din transportul public, creșterea numărului de călători care utilizează transportul public, creșterea numărului de utilizatori care aleg mijloacele alternative de transport mai puțin poluante (biciclete /pietonal). Se vor construi puncte de bike-sharing pe traseul propus, inclusiv achiziționarea de biciclete/ biciclete electrice/ trotinete electrice și amenajarea zonei centrale a municipiului Târgu Mureș; – Sistem de management al traficului în Municipiu egal 31,2 milioane lei (buget propriu 6,1 milioane lei; 3,3 milioane buget de stat; 21,7 fonduri UE).

Proiectul prevede implementarea unui sistem inteligent al managementului de trafic în municipiul Târgu Mureș în care sunt incluse 40 de intersecții amplasate pe arterele principale de circulație. Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în municipiul Târgu Mureș. Buget: 30,1 milioane lei. Proiectul prevede achiziția de echipamente mobile IT pentru un număr de 11.362 de elevi din învățământul preuniversitar de stat din 22 de unități școlare din municipiul Târgu Mureș și pentru 1.239 de profesori”, se arată în sursa menționată.

Bugetul a fost adoptat.
Bugetul de anul acesta al orașului se axează pe învățământ, dezvoltarea infrastructurii și îmbunătățirii calității vieții. În ședința extraordinară de azi a Consiliului Local s-a adoptat planul anual de buget în valoare totală de 504.270.113 de lei. Se au în vedere necesitățile târgumureșenilor și dezvoltarea orașului.