Zeci de trupuri neînsuflețite, victime noului coronavirus, sunt aruncate în fluviul Gange.

Un guvern local din India a recunoscut această practică alarmantă datorită sărăciei din mai multe zone din țară și de teama bolii, informează Reuters. Lumea întreagă e șocată de imaginile cu cadavrele ce plutesc pe apele fluviului, apă ce este considerată sfântă de către hinduși.

Pandemia de COVID-19 reprezintă un dezastru pentru India, unde numărul de persoane infectate zilnic este de sute de mii.

Dezastru în India datorită pandemiei de coronavirus

Autoritățile locale din statul Uttar Pradesh, cu o populație de 240 de milioane de locuitori, nu au făcut public cauza morții oamenilor. Presa internațională suspectează că există o legătură între numărul imens de decese de COVID și cadavrele ce plutes în Gange.

„Administrația are informații că acele cadavre sunt ale celor care au murit de Covid-19 și că trupurile sunt aruncate în fluviu fără a mai fi respectate ritualurile adecvate de înmormântare”, a precizat Manoj Kumar Sigh, oficial înalt al regiunii respective, informează Reuters.

Totodată, autoritățile au precizat că în urma autopsiilor făcute la patru din cinci cadavre nu s-a descoperit nicio infecție cu COVID-19.

„Trupurile sunt în stare avansată de descompunere, deci nu sunt sigur că infecția mai poate fi detectată în acest caz”, a mai spus Singh.

Virusul face ravagii în zonele sărace din India, unde sistemul medical este la pământ. În statul Bihar s-au descoperit 71 de cadavre. Rudele persoanelor decedate aruncă trupurile celor dragi deoarece nu-și permit lemnul pentru incinerările tradiționale hinduse. De asemenea, crematoriile sunt pline de numărul uriaș de înmormântări.

Amintim faptul că în partea rurală a Indiei trăiesc două treimi din populație. Sâmbătă, în India au fost înregitrate 4.000 de decese. Criza provocată de COVID-19 continuă, iar țara continuă să sufere profund.

În fiecare zi, peste 100.000 de oameni sunt infectați cu noul coronavirus. Zeci de trupuri sunt aruncate în fluviul Gange deoarece nu mai există niciun loc liber în crematorii.