Preşedintele organizaţiei municipale a Partidului Social Democrat Bistriţa, domnul Cristian Niculae, şi-a anunţat demisia în cadrul unei conferinţe de presă. Motivul acestei decizii îl reprezintă incompatibilitatea lui cu funcţia din Consiliul Local Bistriţa după ce a primit postul de director executiv al ADI Deşeuri.

Numit în funcţia de director executiv al ADI Deşeuri în urma unui concurs pentru postul respectiv, fostul viceprimar al Bistriţei, Cristian Niculae, a ales să demisioneze din fruntea PSD Bistriţa. Contracandidatul lui pentru funcţia anterior amintită era la vremea aceea, cunoscutul activist de mediu, Cristian Tetcu.

Funcţia de director executiv l-a făcut incompatibil cu cea de consilier local

Incompatibilitatea lui Cristian cu funcţia de consilier local a survenit în momentul în care a preluat postul de conducere la ADI Deşeuri, Primăria Municipiului Bistriţa fiind membru ADI Deşeuri.

Dorinţa fostului viceprimar este de a forma o colaborare bună împreună cu toţi primarii, indiferent de culoarea pe care o poartă partidele acestora.

“Mă voi întâlni cu toți, le voi prezenta planul meu de management pentru că doar cu acordul lor putem îmbunătăți sistemul de management al deșeurilor. Rămân membru PSD. Nu mi-a cerut nimeni din organizația PSD să mă retrag, dar eu cred că numai așa nu se va mai interpreta politic tot ce fac eu”, spune Cristian Niculae.

Fidel până la capăt

Totodată, acesta precizează faptul că va rămâne fidel liniei partidului, dar îşi doreşte însă depolitizarea ADI Deşeuri

“Avem peste 40 de primării PSD în ADI și este foarte clar că majoritatea este deținută de reprezentanții PSD, dar vrem să depolitizăm această structură și nu cred că va fi rolul meu de a spune care cum să voteze. De obicei primarii sunt reprezentanții în AGA ADI. Credeți că ei nu își doresc să îmbunătățească aceste servicii? Sunt convins că, dacă voi veni cu un set de măsuri, vor vota și vor fi de acord cu ele”, mai spune Niculae.