SOR invită la amplasarea hrănitorilor pentru păsări

Pagina oficială a Societății Ornitologice Române are mai multe postări care îndeamnă la o atenție mai mare la nevoile păsărilor în această perioadă, chiar dacă temperaturile au fost majoritar mai ridicate.

”În acest weekend se anunță temperaturi scăzute, ploi, lapoviță și ninsoare. Nu uitați să aprovizionați hrănitorile cu semințe crude în această seară, astfel încât păsările flămânde să aibă resurse de hrană dis-de dimineață. În fotografie avem: cinteză de iarnă (Fringilla montifringilla), botgros (Coccothraustes coccothraustes), vrabie de casă (Passer domesticus), florinți (Chloris chloris), cinteză de iarnă (Fringilla montifringilla), pițigoi mare (Parus major)”, anunță una dintre cele mai recente postări.

Concurs de Desene ”Păsările din Delta Dunării”

Dorind să implice și tinerii în activități și în cunoașterea speciilor, Societatea Ornitologică Română a inițiat un concurs anunțat pe aceeași pagină de Facebook:

”Dacă vă place să desenați sau să pictați, atunci așteptăm lucrările voastre cu una din speciile de păsări din Delta Dunării. Data până la care puteți trimite desenele este 10 ianuarie, pe adresa de mail: concurs@sor.ro. Partenerii noștri de la Editura Arthur abia așteaptă să vă premieze cu minunata carte „Descoperim cu Apolodor, în Deltă, păsările-n zbor”. Concursul se adresează copiilor între 3 și 11 ani. Regulamentul concursului îl găsiți în link-ul de mai jos: https://bit.ly/RegulamentConcursPasariledinDeltaDunarii ”.

Societatea Ornitologică Română ( SOR )este primul ONG de natura creat în România, după Revoluția din 1989 și, totodată, cel mai longeviv ONG de mediu. De-a lungul activității sale SOR a implicat un număr impresionant de voluntari care astfel au putut sprijini această lume atât de fascinantă a păsărilor libere care nu pot supraviețui decât dacă au un mediu curat și autentic.

Numeroși pasionați au surprins sau semnalat numeroase specii de păsări. Unii fac în timp liber bird-watching în scop științific sau recreativ. Programele cele mai emoționante propuse de către SOR sunt cele de iarnă și de primăvară fie pentru amplasarea hrănitorilor pentru păsările care iernează la noi în țară, fie pentru identificarea berzelor și lebedelor care au sosit.