Odată cu noua politică asumată de regimul Joe Biden, un secretar de stat al sănătății din SUA, Richard Levine, a făcut public faptul că operațiile chirurgicale pentru copiii care doresc să își schimbe sexul vor fi finanțate din bugetul de stat, afirmă Marius Pașcan. 

Astfel, copiii americani vor fi încurajați, chiar din copilărie, să își „descopere” cât mai devreme noua identitate de gen și să își „urmeze visul”, chiar în lipsa acordului părinților. 

“Urmează ca noua legislație de gen, care vizează copiii, să facă următorul pas către Uniunea Europeană! Iată ce OBLIGAȚII LEGALE (n.r. vor fi implementate, potrivit activenews.ro):

(1) părinții NU au dreptul și sunt decăzuți din drepturile părintești dacă se opun INTENȚIEI COPIIILOR MINORI (indiferent de vârstă) de a-și schimba sexul, atât prin comportament cât și pe cale medicală (medicamente hormonale) sau chirurgicală;

(2) transgenderii au acces imediat și nelimitat la orice competiție sportivă destinată celuilalt sex decât cel biologic, incluzând acces liber și nelimitat în vestiare, băi publice, wc-uri, în orice instituție publică, școală, universitate etc;

(3) orice forma PUBLICĂ de condamnare, mustrare sau comunicare legată de activitatea transgenderilor LGBT, orice referire biblică, religioasă la aceștia, orice POSTĂRI PUBLICE, materiale, versete biblice sau PREDICI ale unor preoți sau pastori vor fi șterse, eliminate de pe rețelele sociale, ca fiind ofensatoare la adresa lor, incluzând aici și interdicția unor predici pe această tema în lăcașele de cult! Practic, inclusiv în mediul online, orice predică sau pasaj biblic care vor fi considerate „ofensatoare” vor fi șterse;

(4) nicio instituție de învățământ nu va avea voie să interzică accesul transgenderilor, și aici vizate sunt școlile creștine, care își vor pierde licențele de funcționare dacă nu acceptă și dacă nu creează condiții (acces wc, etc.) pentru ca transgenderii să nu se simtă discriminați.

Acum, poate înțelegeți mai bine ce vă spun în această privință de vreo patru ani încoace. Am inițiat și promovat chiar o lege care să interzică prozelitismul de gen în educația copiilor și în unitățile de învățământ din România, lege care a fost declarată neconstituțională de CCR, în urma sesizării președintelui României. Doamne, Dumnezeule, miluiește-ne pe noi!”, a scris președintele executiv PMP, Marius Pașcan. 

 

Noua legislație nu constituie subiectul generațiilor actuale din România

 

Referitor la adoptarea noii legislații de gen în statele europene, sociologul Vasile Dîncu (PSD) susține că, în cazul României, tema nu reprezintă subiectul generațiilor actuale întrucât statul român este unul conservator.

“Cu siguranță va fi o dezbatere serioasă în acest sens, chiar dacă unele țări care au culturi mai tolerante poate că au făcut pași înainte și, chiar înainte de legislația aceasta, au introdus o legislație internă referitoare la aceste aspecte. 

Eu cred că, din această perspectivă, în acest moment, în România nu putem vorbi despre aceste lucruri, pentru că, din punct de vedere sociologic, schimbările majore se produc atunci când există o masă critică prin care o categorie de populație vrea să schimbe regulile la un moment dat – regulile sociale, care până la urmă ajung în Constituție, ajung în sistemul legislativ al unui stat”, a declarat Vasile Dîncu. 

 

Minoritățile – cel mai reprezentativ agent de schimbare

 

“Este adevărat, în sociologie există o sintagmă, care are acoperire și în realitate, și spune că minoritățile sunt cel mai important agent de schimbare, fiindcă de foarte multe ori, nu majoritatea care este conservatoare, ci minoritățile schimbă lumea. Și, într-un fel, minoritățile, începând cu cele etice, care sunt cele mai importante, au făcut acest lucru asupra sistemelor politice. Această presiune a reușit să creeze o lume mai tolerantă, o lume cu mai multă libertate, o lume mult mai diferențiată. În ceea ce privește aceste forțări legate de zona mișcărilor LGBT, ele au devenit mișcări politice în ultima vreme”, a mai adăugat sociologul. 

 

România lucrează la îndepărtarea mentalităților vechi

 

Vasile Dîncu a mai explicat că în societatea românească actuală este nevoie de înlăturarea mentalității comuniste, care primează subiectului libertății de gen. 

“Eu cred că libertatea sexuală este o chestiune care ține de individ, ține de zona individuală. Este o zonă a vieții private, iar lucrurile care definesc sexul de la început, din copilărie, sau posibilitățile de schimbare nu mi se par ca fiind oportune în acest moment”, a afirmat Vasile Dîncu.

“Nu avem nicio presiune internă legat de acest aspect, ci mai degrabă un reflex al unei mișcări globale. De asemenea, avem o cultură tradițională, creștin-ortodoxă în principal, care la momentul actual, în normele și valorile ei, nu poate să înțeleagă sau chiar îi este greu să discute astfel de lucruri. Nu cred că este o problemă actuală, când noi avem foarte multe de făcut ca să ieșim din subdezvoltarea noastră, generată de comunism și de alte forme de supraviețuire a unor mentalități mai vechi”, a conchis sociologul. 

 

Sabina Popescu