Sorin Cîmpeanu s-a alăturat demnitarilor ce au decis să susțină campania ,,Vinerea Verde”. Ministrul Educației a venit la serviciu cu o mașină electrică. Demnitarul a declarat că școala trebuie să susțină astfel de inițiative, iar elevii să învețe să protejeze mediul înconjurător.

„Ca ministru al Educaţiei, dar şi ca profesor al unei facultăţi de ingineria mediului, susţin iniţiativa lansată astăzi de Ministerul Mediului – „Vinerea Verde”. Da, trebuie să ne mobilizăm toţi pentru a reduce poluarea.

Şcoala trebuie să cultive respectul pentru mediu. Este o provocare pe care România, în general, marile noastre oraşe, în special, nu o mai pot amâna: să învăţăm toţi să fim reponsabili cu resursele primare – aerul, apa şi solul” a precizat Sorin Cîmpeanu.

Un pas mare pentru generațiile viitoare

Cîmpeanu a mai spus că astfel de inițiative trebuie să fie introduse în procesul de educare a tinerilor. Totodată, ministrul a menționat că e nevoie de ieșire din zona de confort pentru ca rezultatele să se vadă.

,,Pentru noi, dar şi pentru generaţiile de mâine! La început e mai greu pentru că este altfel.  Ca şi în cazul tuturor proceselor de educare, în care mai întâi trebuie să te dezveţi de unele obiceiuri, pentru a dezvolta noi habitusuri, conştiente şi adecvate.

Trebuie să ieşim din zona de inerţie şi confort şi să optăm pentru a acţiona diferit, motivaţi fiind de valorile în care credem”, a declarat, pentru AGERPRES, Sorin Cîmpeanu.

Îndemn pentru părinți și cadre didactice

Sorin Cîmpeanu a îndemnat pe părinți și cadre didactice să susțină proiectul ,,Vinerea Verde”.

„Vineri Verde” încearcă exact acest lucru: să ne provoace să acţionăm diferit, fie şi numai pentru o zi pe săptămână, în scopul reducerii amprentei de carbon! Îndemn toţi partenerii Ministerului Educaţiei – cadre didactice, părinţi, elevi şi studenţi – să devină promotori ai acestei salutare iniţiative.

Exemplul personal este metoda pedagogică cea mai eficientă. Sper, aşadar, ca deplasarea către şcolile şi facultăţile din ţara noastră, cel puţin în fiecare zi de vineri, să se facă mai mult „VERDE”: cu bicicleta, trotineta, maşina electrică sau în orice alt mod care protejează mediul”, a spus ministrul.

Mai mulți membri ai Executivului au decis să se alăture acestei campanii.