Sorin Cîmpeanu a declarat joi, 25 martie, că nu vor mai exista modificări privind anul școlar. În urma mai multor consultări, ministrul a decis că s-au luat toate măsurile necesare pentru bunul mers al procesului de învățământ.

,,Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va termina la data de 4 mai pentru toate celelalte clase cu excepția claselor terminale.

Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu va suferi nicun fel de modificare. Vacanța, respectiv vacanțele de primăvară, pentru că sunt două pentru clasele terminale, nemaifiind puntea, rămân datele planificate și cunoscute, 2 aprilie – 11 aprilie, 30 aprilie – 9 mai pentru sărbătorile pascale ortodoxe”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice

Ministrul Educației a mai declarat că semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, excepție fiind clasele terminale, unde nu se produce niciun fel de reducere.

,,Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale, la care nu avem nicun fel de reducere, niciun fel de modificare. Este vorba de clasa pregătitoare, clasele I-VII, și clasele IX-XI, acestea urmând a finaliza semestrul II în data de 25 iunie, spre deosebire de 18 iunie, cum era planificat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți nu este de acord cu deciziile pe care Ministerul Educației le-a luat privind prelungirea vacanței de primăvară. Reprezentanții FNAP susțin că această generație a fost ,, grav afectată de actualul context pandemic, cumulând în clasa a VII-a și a VIII-a peste 6 luni de învățământ exclusiv online”.

FNAP consideră că lipsa dialogului social arată lipsa transparenței și reprezintă o încălcare flagrantă a principului transparenței prevăzut in art. 3 lit. m) din LEN.

Reamintim că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat modificarea structurii anului școlar, cu o vacanță de primăvară din 2 aprilie până în 4 mai.