Conform Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, a declarat luni că nu el personal şi-a numit soţia coordonator de centru de vaccinare. Numirea a fost făcută de autorităţile publice locale, conform legislaţiei în vigoare. Colonelul a adăugat şi că aceasta nu este remunerată suplimentar pentru această activitate.

„Urmare solicitării dumneavoastră de informaţii de interes public, în baza Legii nr. 544/2001, înregistrată la DSP Sibiu cu numărul SB-1828/01.02.2021, cu privire la coordonatorul centrului de vaccinare de la Redal Expo Sibiu, vă comunicăm următoarele: Numirea coordonatorilor centrelor de vaccinare este realizată de către autorităţile publice locale, conform legislaţiei în vigoare; Coordonatorul centrului de vaccinare în discuţie este numit legal, nefiind remunerat suplimentar”, a precizat pentru AGERPRES, directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.

Directorul DSP Sibiu a fost întrebat dacă medicul stomatolog Cristina Chelcea, poate asigura asistenţa medicală de urgenţă în cazul unui sibian care are reacţii adverse în calitate de coordonator al unui centru de vaccinare, după vaccinare.  Daniel Chelcea a răspuns că nu soţia acestuia asigură primul ajutor după vaccinare, ci personalul din subordinea ei.

Atribuțiile coordonatorului

„Coordonatorul centrului de vaccinare nu are în atribuţii asigurarea primului ajutor. Măsurile de urgenţă necesare sunt luate de către personalul centrului de vaccinare”, a explicat directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.

Directorul DSP Sibiu, Daniel Chelcea, nu a răspuns la întrebarea dacă el consideră „morală” numirea soţiei sale în funcţia de coordonator de centru de vaccinare.

De aproximativ două luni Direcția de Sănătate Publică este condusă de colonel dr. Daniel Chelcea. Medicul militar a fost detașat la conducerea instituției după ce fostul director, Gabriel Budescu a demisionat. În acel moment, rata de infectare cu virusul SARS CoV-2, în municipiul Sibiu era de 13,65 la mia de locuitori. Incidența cumulată la nivelul județului Sibiu era de 9,01/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Foarte multe anchete epidemiologice erau în urmă dar, în momentul de față, au ajuns la zi.