Evenimentul deosebit de actual și necesar se apreciază că va fi de un mare succes, iar câteva inițiative asemănătoare de o dimensiune relativ importantă au fost organizate și anii trecuți de către ONG-uri în colaborare cu instituții și bănci și s-au concretizat prin activități diverse: caravane, activități stradale, vouchere. Noutatea absolută este acum faptul că specialiștii BNR coboară în arenă sau în junglă, am putea spune, vin la liceeni, și că evenimentul are loc în online pe Zoom din cauza pandemiei.

Potrivit Lorenei Rus, secretar executiv al CJE Bihor, webinarul va avea loc vineri, 18.12.2020,de la ora 17. „La iniţiativa Consiliului Judeţean al Elevilor Bihor, elevii sunt chemaţi să înveţe despre cum se vor putea descurca financiar după 18 ani, noţiuni care, din păcate, nu sunt oferite în şcoală, deşi sunt extrem de importante. Evenimentul este deschis pentru liceenii interesaţi să afle mai multe despre bani, bănci, împrumuturi, credite şi multe altele”, a declarat Lorena Rus.

Lecţia de educaţie financiară va fi predată de specialişti ai BNR, evenimentul organizându-se în cadrul proiectului „Să vorbim despre bani şi bănci”, derulat de instituţie, iar persoanele care doresc să participe trebuie doar să completeze un formular online în care trebuie să adauge numele și prenumele, clasa și școala la care este elev, numărul de telefon și profilul de Facebook, acordul de prelucrare a datelor personale de către Consiliul Județean al Elevilor Bihor.