Două noi specializări la Universitatea din Oradea

 

La admiterea din acest an, viitorii studenţi ai Universităţii din Oradea vor putea opta pentru două noi specializări de licenţă: „Robotics”, un program de studiu care se va preda în limba engleză la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, şi „Energetică şi Tehnologii Informatice”, în oferta Facultăţii de Inginerie Energetică şi Management Industrial (IEMI), relatează Bihoreanul .

Rectorul universității orădene,Constantin Bungău, a explicat că facultăţile orădene încearcă să se alinieze trendului universitar european și mondial. Modernizarea tehnicilor de predare și diversificarea specializărilor în domeniile de vârf ale științei vor reuși, în cele din urmă, atragerea de studenţi din afara Uniunii Europene la Oradea.

”Robotics” – specializare cu predare în limba engleză

„Universitatea din Oradea nu avea niciun program de licenţă în limba engleză pe domeniul ştiinţelor inginereşti. „Robotics” este primul şi este menit să atragă studenţi pe zona tehnică din afara Uniunii Europene”, a declarat rectorul Constantin Bungău, joi, pentru presa locală.

Referitor la programul de la IEMI, rectorul orădean a spus că vine în completarea ofertei facultăţii, după ce o altă specializare, „Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic”, a fost desfiinţată. „Au considerat că programul acesta nou este mult mai util angajatorilor”, a explicat rectorul.

Fiecare specializare va avea o cifră de șclarizare de 50 de locuri

Universitatea din Oradea a comunicat că fiecare specializare va avea o cifră de şcolarizare de 50 de locuri. Nu se cunoaște încă deocamdată câte din acestea vor fi bugetate şi câte vor fi cu taxă.

În schimb, rectorul Bungău a precizat că, în această vară, înscrierile pentru admiterea la UO se vor putea face şi online, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, din cauza pandemiei de Covid-19.

Redimensionarea și modernizarea învățământului universitar orădean a fost completată prin mai multe inițiative ale conducerii sale, unele în colaborare cu administrația orădeană.

Căminele studențești vor fi de asemenea modernizate, un nou cămin este în construcție și un parc științific este în fază de proiect, în paralel cu măsuri de protejare a spațiilor verzi din campusuri și de fluidizare a traficului.