Bihor. În perioada 15-18 mai, hoții au decis să spargă un magazin din localitatea Sântimreu imediat după ce a închis.

Tinerii, în vârstă de 20 de ani și respectiv 30 de ani, au aplicat metoda ,,Spiderman”, escaladând un perete în podul imobilului.

Conform polițiștilor, cei doi hoți după ce s-au văzut în interiorul magazinului au început să-și pună în plase aproape tot ce le-a venit pe mână. Nefiind presați de teama ca cineva o să intervină, tinerii au ,,cumpărat” de la șampanie și lichior, până la geluri de duș, mezeluri și cafea.

Pe lângă acestea, clienții neinvitați au furat și peste 70 de ciocolate și cutii cu praline, , gumă de mestecat, șampoane și numeroase parfumuri.

După ce și-au umplut plasele, hoții au ieșit pe ușa din față a magazinului, pe care au deschis-o din interior.

Bihor. Metodă nouă de furt în rândul hoților

Polițiștii au reușit să indentifice pe cei doi tineri și au recuperat parțial prejudiciul de peste 6.000 de lei. Înainte să fie prinși, ei au reușit să consume o bună parte din lovitura pe care au dat-o.

Polițiștii au găsit bunurile la tânărul de 20 de ani, iar cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor. Astăzi, 21 mai, urmează să fie prezentaţi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiecare. Ei sunt acuzați de furt calificat.

Polițiștii știau de modul în care operau hoții. Tânărul de 20 de ani era sub control judiciar încă din 10 mai, după comiterea unei spargeri. Totodată, partenerul său era condamnat, dar a beneficit de întreruperea executării pedepsei pe motiv de boală.

Polițiștii din Biharia continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Doi tineri au furat bunuri în valoare de peste 6.000 de lei dintr-un magazin situat în localitatea Sântimreu. Hoții au așteptat până când magazinul s-a închis și au intrat în incinta imobilului după escaladarea peretelui lateral.