Se pare că preluarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase de către Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie s-ar putea face anul acesta. Având în vedere această preluare, conducerea Spitalului de Infecțioase a renunțat la achiziția unui Computer Tomograf. Documentul va fi supus aprobării Consiliului Județean Brașov în ședința de din această săptămână Achiziția unui Computer Tomograf fusese prevăzut inițial în planul de dezvoltare al instituției. Dispozitivul medical ar fi urmat să fie achiziționat de unitatea medicală printr-un program derulat de Ministerul Sănătății. Conform proiectului de hotărâre, renunțarea la computerul tomograf se face în condițiile în care Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are deja în dotare un computer tomograf.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase fără autorizație ISU și o toaletă la 8 saloane pentru copii

În proiectul de hotărâre privind modificarea planului de dezvoltare a spitalului arată că în acest moment unitatea are alte priorități. Nu are autorizație ISU de protecție la incendiu, iar Compartimentul de Terapie Intensivă are cinci paturi. Aceasta funcționeză în  baza unei  autorizație temporare emisă de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase  funcționează ca și spital Covid-19 de faza I. Există 74 de paturi, în saloane supraaglomerate, cu 3-4 mp /pat. În documentația depusă la Consiliul Județean Brașov se arată că majoritatea saloanelor nu au grup sanitar propriu. Secția de copii funcționează pe acelaşi palier, la etaj, cu adulții, într-o zonă recent igienizată. Secția cuprinde opt saloane dar are un singur grup sanitar constituit dintr-un WC și un duş. Clădirea nu are lift astfel că nu permite cazarea pacienţilor greu transportabili la etaj.

De altfel, realizarea lucrărilor necesare obținerii autorizației ISU și cele necesare îmbunătățirii condițiilor de cazare a pacienților sunt principalele obiective ale planului de dezvoltare a unități pentru acest an.

Inițial, Consiliul Județean Brașov anunța că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov va fi preluat de Spitalul Clinic Județean de Urgență și de Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.