Procurorii au deschis luni, un dosar penal pentru omor, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.  Cercetarea a început după ce a fost publicat un articol în presa locală, cu declarațiile unei surse anonime, domnul S. Sursa a declarat că au fost uciși pacienţi cu COVID-19 în Secţiei ATI, de cadre medicale. După aceste declarații s-a deschis dosar penal a precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

Întrebat dacă de la începutul pandemiei şi până în prezent, a fost înregistrată vreo plângere sau scrisoare anonimă în care să se afirme că sunt omorâţi pacienţii cu COVID-19 la ATI în Spitalul Judeţean Sibiu, procurorul Ion Veştemean a spus: „Nu, nu am avut nimic”.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat, luni, o anchetă a Corpului de Control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Ancheta a fost solicitată în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI. Sunt nereguli în această unitate medicală.

Anchetă a Corpului de Control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

„Ministerul Sănătăţii informează că, în urma relatărilor apărute în spaţiul public privind nereguli în tratamentul pacienţilor internaţi în cadrul Secţiei ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului şi Inspecţiei Sanitare de Stat”, informează un comunicat de presă transmis de minister.

Interviul cu „Domnul S” a apărut în publicația Turnul Sfatului în seara zilei de 7 martie. O persoană care susţine că ar fi fost angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, la Secţia ATI, unde sunt bolnavii cu COVID-19, a afirmat că şi „el ar fi omorât” pacienţi”

Conform acestei dezvăluiri, pacienţii cu COVID-19 aduşi în această secţie ar fi fost sedaţi de la început. Or, aşa ceva, este fatal pentru cei cu infecţii respiratorii. De asemenea, potrivit sursei respective, aceşti pacienţi ar fi fost efectiv legaţi de pat, de mâini şi de picioare. Pacienții erau imobilizați în poziţia cu faţa în sus, când nu mai puteau respira şi începeau să se agite.