Aproximativ un sfert din bugetul alocat pentru investiţii pe anul în curs va fi direcţionat către Spitalul Judeţean Arad, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, domnul Iustin Cionca.

Concret, este vorba de 66.5 milioane de lei care vor merge în cursul acestui an către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Suma de faţă este alocată de către Consiliul Judeţean Arad, conform proiectului aferent bugetului pentru anul în curs.

Solicitari CJA

Cu toate acestea, banii vor fi acordaţi cu o serie de solicitări din partea preşedintelui CJA, Iustin Cionca. Aceste solicitări sunt îndreptate către conducerea unităţii medicale, precum:

  • O transparenţă sporită în ceea ce priveşte cheltuiala banului.
  • O exigenţă crescută faţă de personalul angajat.
  • O comunicare mai eficientă a rezultatelor.
  • O fundamentare mai serioasă faţă de cheltuielile prognozate.

Iustin Cionca: „Sunt sume extrem de consistente.”

Preşedintele Iustin Cionca a afirmat faptul că aşteptările arădenilor cu privire la sistemul de sănătate publică sunt justificate, iar sumele alocate de către Consiliul Judeţean Arad sunt consistente.

,,Anul acesta un sfert din bugetul de investiții al Consiliul Județean Arad merge către Spitalul Județean. În această sumă sunt cuprinse și plățile pentru cele două spitale, Oncologie, din municipiul Arad, și Psihiatrie Căpâlnaș, pe care anul acesta dorim să le finalizăm.

Tot în această sumă sunt cuprinse deja și primele plăți la noul spital de Boli Infecțioase, unde ne dorim ca tot anul acesta să avem deja lucrările începute, în acest moment aflându-ne în faza documentațiilor tehnice. Astăzi m-am întâlnit cu conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad să discutăm despre bugetul instituției pe anul acesta, un an de pandemie care va fi cel puțin la fel de dificil ca anul trecut.

Sumele alocate sistemului de sănătate publică de Consiliul Județean Arad sunt sume extrem de consistente. Așteptările arădenilor legate de sistemul de sănătate publică sunt justificate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.